Hoe Het Spelvenster Volledig Scherm Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Spelvenster Volledig Scherm Te Maken
Hoe Het Spelvenster Volledig Scherm Te Maken

Video: Hoe Het Spelvenster Volledig Scherm Te Maken

Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2022, December
Anonim

Gebruikers worden vaak geconfronteerd met een situatie waarin het programma niet correct werkt. Dit gebeurt het vaakst bij computerspellen (vooral casual en indie). Het kost bijvoorbeeld veel moeite om sommige games op volledig scherm te draaien.

Hoe het spelvenster volledig scherm te maken
Hoe het spelvenster volledig scherm te maken

instructies:

Stap 1

Vouw het venster in de spelinstellingen uit als de applicatie koppig start in de venstermodus. Je zou twee items moeten vinden in de spelinstellingen. De eerste is "Venstermodus". Vink dit vakje aan en de game zou naar volledig scherm moeten worden uitgevouwen. Als een dergelijk item niet in het menu staat, probeer dan te zoeken naar "Resolutie" of "Venstergrootte". Door een van deze parameters op het maximum in te stellen, kom je tot een bepaald compromis: technisch gezien werkt het programma nog steeds in de venstermodus (met alle ongemakken van dien), maar het venster neemt in ieder geval de volledige schermruimte in beslag.

Stap 2

Verlaag uw schermresolutie. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen" (voor Windows 7 is dit het item "Schermresolutie"). Verplaats de schuifregelaar naar 800x600: alle snelkoppelingen en het startmenu worden groter, maar het spelvenster wordt ook groter - nu wordt het uitgebreid naar volledig scherm.

Stap 3

Controleer uw sneltoetsen. De basiscombinatie die in de meeste spellen werkt is "Alt" + "Enter", maar zelfs deze sneltoetsen werken niet altijd. Het is heel goed mogelijk dat de ontwikkelaars de toetsencombinatie hebben gewijzigd - het zou niet overbodig zijn om het leesmij-bestand in de gamemap te bestuderen of de gebruikers op het thematische forum te vragen. Als alternatief kunt u proberen de combinatie Alt + Tab te gebruiken - het helpt in sommige gevallen ook.

Stap 4

Controleer of het spel begint met een specifieke parameter. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar het spel en selecteer "Eigenschappen". Kijk in het Object veld: je zou iets moeten zien als D: \ Games \ dungeon_keeper \ dkeeper \ keeper95.exe. Als de lijn er precies zo uitziet, dan klopt alles. Als er echter een -venster achter de.exe staat, verwijder dan deze opdracht. Dit is de startparameter, letterlijk vertaald als "venster", en het is de aanwezigheid ervan die het spel dwingt om niet op volledig scherm te starten.

Populair per onderwerp