Hoe Mp3 Kleiner Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Mp3 Kleiner Te Maken
Hoe Mp3 Kleiner Te Maken

Video: Hoe Mp3 Kleiner Te Maken

Video: Hoe Mp3 Kleiner Te Maken
Video: Liedje naar mp3 converteren 2024, April
Anonim

Ook het mp3-formaat is handig, waardoor het mogelijk is om relatief hoogwaardige geluidsbestanden van een klein formaat te ontvangen. Maar wat als u meerdere mp3-bestanden moet downloaden naar een apparaat met weinig geheugen? Om dit probleem op te lossen, is elke audio-editor redelijk geschikt, waarmee u bij het opslaan van bestanden de compressieparameters kunt regelen.

Hoe mp3 kleiner te maken
Hoe mp3 kleiner te maken

Noodzakelijk

Adobe Audition-programma

instructies:

Stap 1

Open het bestand dat u wilt verkleinen in een geluidseditor. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestandspictogram in de verkenner en selecteert u de optie "Openen met" in het contextmenu. Selecteer Adobe Audition in de lijst met programma's waarmee u het bestand wilt openen.

Stap 2

Bekijk bestandsinformatie met de opdracht Bestandsinfo in het menu Bestand. Laten we zeggen dat de bitrate van het bestand dat u wilt verlagen 320 Kbps is. Om de bestandsgrootte te verkleinen, moet u deze waarde verlagen in de opslaginstellingen.

Stap 3

Open het venster met instellingen voor het opslaan van bestanden. Gebruik hiervoor de opdracht Kopie opslaan als in het menu Bestand. U kunt de opdracht Opslaan als in hetzelfde menu gebruiken.

Stap 4

Selecteer een locatie op uw computer om het gecomprimeerde mp3-bestand op te slaan. Voer in het veld Bestandsnaam een naam in.

U kunt het gewijzigde bestand opslaan onder de oude naam door er het woord kopie aan toe te voegen. Met andere woorden, geef het bestand dat u opslaat een naam, zodat bij de naam duidelijk is dat dit niet het originele record is, maar een gewijzigde kopie.

Stap 5

Selecteer mp3 in de vervolgkeuzelijst Bestandstype.

Stap 6

Configureer de instellingen voor het opgeslagen bestand. Klik hiervoor op de knop Opties. Het staat rechts van de vervolgkeuzelijst.

Selecteer de bitrate-waarde in de vervolgkeuzelijst. Als u de grootte van het bestand maar een klein beetje hoeft te verkleinen en niet veel aan kwaliteit verliest, selecteert u een bitrate-waarde die dicht bij de originele waarde ligt die u in het venster Bestandsinfo zag. Als u niet om kwaliteitsvermindering geeft, kunt u de bitrate-waarde helemaal bovenaan de lijst kiezen. Over het algemeen kunt u een stereo-opname naar mono converteren door het selectievakje Converteren naar mono aan te vinken. Het converteren van de opname naar mono zal ook de grootte van het opgeslagen bestand verkleinen.

Stap 7

Klik op de knop OK in de parameters van de mp3-codec-instellingen en op de knop Opslaan in het venster voor het opslaan van bestanden. De taak is voltooid, het mp3-bestand is verkleind.

Aanbevolen: