Videogeheugen Toevoegen

Inhoudsopgave:

Videogeheugen Toevoegen
Videogeheugen Toevoegen

Video: Videogeheugen Toevoegen

Video: Videogeheugen Toevoegen
Video: Op zoek naar werkgeheugen? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Het vergroten van het videogeheugen is niet eenvoudig. Er zijn verschillende manieren om het gewenste resultaat te bereiken, maar al deze methoden zijn niet erg betrouwbaar, en soms volledig nutteloos of zelfs schade aan uw apparatuur. Maar als je wilt experimenteren met je hardware, dan heb je de kaarten in handen, of beter gezegd, videokaarten.

Videogeheugen toevoegen
Videogeheugen toevoegen

instructies:

Stap 1

BIOS-instellingen. Helaas ondersteunen niet alle videokaarten deze functie. En niet alle BIOS-versies hebben de mogelijkheid om het geheugen en de frequentie van de videokaart te regelen. Het is onmogelijk om in meer detail over deze methode te vertellen, aangezien de locatie van deze optie in alle BIOSen anders is, je moet deze functie alleen zelf vinden. Het enige dat kan worden gesuggereerd, is dat je overal op verschillende manieren een regel moet zoeken met de naam van de poort van je videokaart (PCI-e, AGP), het woord geheugen of andere. Maar voordat je op zoek gaat naar deze functie, moet je op de forums lezen of deze in je BIOS-versie zit en of de videokaart "overklokken" via BIOS ondersteunt.

Stap 2

De hoeveelheid videogeheugen vergroten vanwege RAM (hierna RAM of RAM genoemd). Vrijwel alle fabrikanten van videokaarten (zowel verwijderbaar als geïntegreerd) bieden deze functie aan. Wat is het principe van deze methode? Zo is er een videokaart van de N-de fabrikant met 512 MB geheugen, maar deze fabrikant liet ons een "reserve" voor verdere uitbreiding van ~200-400 MB. Door 2 GB extra RAM aan de computer toe te voegen, kunnen we het videogeheugen mogelijk met 200-400 MB vergroten. De vergroting is automatisch, u hoeft dus geen instellingen in te voeren. Het nadeel van deze methode is in sommige gevallen een zeer kleine prestatiewinst.

Stap 3

"Overklokken" van de videokaart met speciale programma's. Dit is niet bepaald een toename van het videogeheugen, maar de prestaties nemen aanzienlijk toe. WAARSCHUWING: alle verdere acties die u uitvoert op eigen risico en risico, overklokken kan uw videokaart "doden". U kunt de programma's downloaden van het netwerk of u kunt ze vinden op de schijf die bij de videokaart is geleverd. Laten we het hebben over één (waarschijnlijk het meest effectieve) programma voor het overklokken van nVidia-videokaarten. Het heet Riva Tuner. Start het programma, kijk onder het item "stuurprogramma-instellingen" naar de knop "configureren" en vervolgens naar "systeeminstellingen". Er wordt een overklokvenster met schuifregelaars geopend. U kunt alle items verhogen, maar u moet vooral de instellingen van de schuifregelaars "Kernfrequentie" en "Geheugenfrequentie" wijzigen. Verplaats ze voorzichtig, beetje bij beetje, als je klaar bent, klik je op de knop Toepassen. Start vervolgens opnieuw op en test met 3D Mark of iets dergelijks.

Stap 4

De meest radicale methode is voor professionals of voor degenen die hun zenuwen willen prikkelen. Videogeheugen zijn de chips op het bord. Om het te vergroten, kun je nieuwe chips solderen met meer geheugen. Maar wie ooit een microschakeling met honderd poten heeft gezien, begrijpt dat het beter is om een nieuwe, krachtigere videokaart te kopen.

Aanbevolen: