Hoe Kies Je De Juiste Hoes Voor Een Personal Computer?

Hoe Kies Je De Juiste Hoes Voor Een Personal Computer?
Hoe Kies Je De Juiste Hoes Voor Een Personal Computer?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Hoes Voor Een Personal Computer?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Hoes Voor Een Personal Computer?
Video: Best Home Computers in 2021 - How to Choose the Best Work from Home Computer in 2020? 2024, April
Anonim

Het kiezen van de juiste behuizing voor de systeemeenheid is niet zo'n gemakkelijke taak, omdat het niet alleen door het ontwerp wordt uitgevoerd. Er zijn andere, belangrijkere parameters.

Hoe kies je de juiste hoes voor je computer?
Hoe kies je de juiste hoes voor je computer?

De behuizing van de systeemeenheid is niet het belangrijkste element, maar de verkeerde keuze ervan brengt enkele problemen met zich mee (bijvoorbeeld de noodzaak om deze te wijzigen vanwege de onmogelijkheid om er een moederbord in te installeren). Hier zijn enkele criteria om in gedachten te houden bij het kiezen van een zaak:

Winkels bieden verschillende soorten koffers aan - minitower, midi en maxitauer en desktop. Ze verschillen in grootte, manieren om componenten te plaatsen. Voordat u de standaardmaat kiest, moet u weten welk moederbord u gaat nemen (de vormfactor). Desktopbehuizingen hebben vaak andere voedingen nodig dan torenbehuizingen.

Voorbeeld: een ATX-moederbord past niet in een miniatuurbehuizing - het past gewoon niet.

Ontwerpers bieden twee soorten positionering van de voeding in de behuizing - onder en boven. Beide hebben hun voor- en nadelen in de koeleigenschappen van de geïnstalleerde componenten en de voeding zelf, dus de keuze is aan de gebruiker.

Het is duidelijk dat hoe meer sleuven voor het installeren van extra apparaten, hoe beter. Het is handig als u bijvoorbeeld een andere harde schijf kunt aansluiten, maar het aantal van dergelijke sleuven is niet de belangrijkste parameter bij het kiezen van een behuizing, aangezien u indien nodig een externe box kunt gebruiken.

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de bevestigingsmiddelen waarmee deze compartimenten zijn uitgerust - schroeven of vergrendelingen (ze kunnen het apparaat in een seconde bevestigen, wat veel handiger is dan traditionele schroeven).

De mogelijkheid om koptelefoons of luidsprekers aan te sluiten zonder de systeemeenheid volledig uit de tafel te trekken is zeker handig, en extra USB-poorten op het voorpaneel zullen comfortabel zijn voor de gebruiker. Zorg er ook voor dat u niet per ongeluk op de knoppen kunt drukken om de computer in te schakelen of opnieuw op te starten met uw knie of elleboog, maar dat het tegelijkertijd handig is om ze te bereiken.

De meest populaire optie is tegenwoordig verticaal, maar er zijn ook horizontale hoesjes (desktops) te koop. Horizontale behuizingen worden vaker gebruikt in een zakelijke omgeving; onder thuisgebruikers is hun populariteit laag vanwege een wat slechtere ventilatie.

Ondanks het feit dat het uiterlijk van de behuizing geen invloed heeft op het gebruiksgemak, zijn modellen in een futuristische stijl erg populair bij tieners.

Aanbevolen: