Hoe Maak Je Een Cd-hoes?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Cd-hoes?
Hoe Maak Je Een Cd-hoes?

Video: Hoe Maak Je Een Cd-hoes?

Video: Hoe Maak Je Een Cd-hoes?
Video: hoe maak je een CD hoesje 2024, Mei
Anonim

Heb je de film op dvd geknipt, ondertekend en in de doos gestopt? Ben het ermee eens dat een veel stijlvollere oplossing zou zijn om voor elke schijf een mooie hoes te maken en af te drukken met een film of je persoonlijke videomateriaal. Schijven verpakt in dozen met mooie hoezen zien er esthetisch aantrekkelijker uit en bovendien is het gemakkelijker om ze van elkaar te onderscheiden. In dit artikel leer je hoe je originele cd-hoesjes maakt.

Hoe maak je een cd-hoes?
Hoe maak je een cd-hoes?

Noodzakelijk

Nero Burning Rom

instructies:

Stap 1

U kunt hoezen maken in hetzelfde programma dat u gebruikt voor het snijden van schijven - Nero. Dit is een erg handige optie - u hoeft geen extra software te downloaden en te installeren, Nero biedt u onafhankelijk omslagsjablonen voor verschillende soorten schijven en pakketten, en u hoeft ook niet de grootte van de omslag te berekenen om af te drukken.

Stap 2

Open de nieuwe versie van Nero en ga naar het tabblad Maken en wijzigen. In de lijst met voorgestelde acties ziet u het item "Een schijflabel of sticker maken". Klik erop en open CoverDesigner, waarmee je elke omslag kunt maken.

Stap 3

Het programma zal u vragen om het type schijf te selecteren waarop u een label wilt maken. Selecteer het gewenste formaat, zoals dvd. Als u geen kant-en-klare sjablonen wilt gebruiken, kiest u ervoor om een blanco document te maken en een geheel nieuwe omslag te maken.

Stap 4

U ziet lege blanco's voor de verpakking, het boekje en het label voor de cd zelf. Dit label kan worden gebruikt als afdruksjabloon als u een inkjet-cd-printer heeft.

Stap 5

Door op het bestand met de omslag te klikken, opent u het instellingenmenu, waarin u het pad naar de achtergrondafbeelding kunt specificeren. Nadat u een afbeelding hebt gekozen, kunt u naar eigen inzicht de inscripties, extra pictogrammen en afbeeldingen en andere ontwerpelementen bewerken. Druk vervolgens de voltooide hoes af en plaats deze in het dvd-doosje en u bent klaar.

Aanbevolen: