Hoe De Computer-ID Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer-ID Te Zien
Hoe De Computer-ID Te Zien

Video: Hoe De Computer-ID Te Zien

Video: Hoe De Computer-ID Te Zien
Video: Computer-ID verwijderen [privacy] 2024, Mei
Anonim

Meestal is een parameter als "computer-ID" nodig bij het activeren van een programma via de telefoon. Dit wordt gedaan om het product aan uw computer te "binden" om de lancering van software op andere machines te blokkeren. Wat wordt er precies bedoeld met deze term?

Hoe de computer-ID te zien
Hoe de computer-ID te zien

instructies:

Stap 1

Meestal betekent de term "computer-ID" het fysieke adres van de netwerkkaart waarmee u verbinding maakt met internet. De ID van uw pc is helemaal niet de naam op het werknetwerk, zoals velen misschien denken. Het vinden van uw ID is een fluitje van een cent.

Stap 2

Open het menu "Start" en klik met de linkermuisknop op "Configuratiescherm". Zoek in het geopende venster het pictogram in de vorm van een computer met een vinkje op de monitor. Zorg ervoor dat het label "Systeem" heet. Dubbelklik op dit pictogram om een venster te openen met de parameters van het besturingssysteem dat op uw pc is geïnstalleerd (als u graag toetsencombinaties gebruikt, drukt u op Win + Pauze Pauze om dit venster te openen).

Stap 3

Ga naar het tabblad "Hardware" in het venster met systeeminstellingen en klik op de knop "Apparaatbeheer", waarna u een venster ziet met een volledige lijst van apparaten (zowel fysiek als software) die op uw computer werken.

Stap 4

Vouw de lijst "Netwerkkaarten" in de lijst met apparatuur uit door op het "plusteken" naast de naam van het item te klikken.

Stap 5

Selecteer de netwerkkaart waarmee u toegang krijgt tot internet en klik met de rechtermuisknop op de naam van de kaart en roep daarmee het contextmenu op. Selecteer in dit menu "Eigenschappen".

Stap 6

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" in het instellingenvenster van de netwerkkaart door het item "Netwerkadres" in de onderstaande lijst te selecteren. Als je ziet dat het adres "ontbreekt", volg dan de stappen die in de volgende paragrafen worden beschreven.

Stap 7

Gebruik de sneltoets Win + R. Typ in het geopende venster de opdracht cmd en druk op Enter. U wordt naar de opdrachtregel geleid. Typ vervolgens het commando ipconfig / all en druk nogmaals op Enter. Zoek in de lijst die verschijnt de netwerkkaart die wordt gebruikt voor de netwerkverbinding en lees de waarde van het item "Fysiek adres". Dit is de gewenste waarde.

Aanbevolen: