Hoe U Kunt Zien Welke Videokaart Zich Op Uw Computer Bevindt

Inhoudsopgave:

Hoe U Kunt Zien Welke Videokaart Zich Op Uw Computer Bevindt
Hoe U Kunt Zien Welke Videokaart Zich Op Uw Computer Bevindt

Video: Hoe U Kunt Zien Welke Videokaart Zich Op Uw Computer Bevindt

Video: Hoe U Kunt Zien Welke Videokaart Zich Op Uw Computer Bevindt
Video: Subnet Mask - Explained 2024, April
Anonim

De meeste gebruikers hoeven niet precies te weten welke componenten op hun computer zijn geïnstalleerd. Zolang het functioneert en alle taken uitvoert die door de eigenaar zijn ingesteld, is het niet nodig om geïnteresseerd te zijn in zijn "vulling". Maar nu komt het moment dat nieuwe games "vertragen", wat betekent dat het tijd is om na te denken over het upgraden (moderniseren) van de videokaart. En daarvoor moet je weten welke kaart in de computer is geïnstalleerd.

Hoe u kunt zien welke videokaart zich op uw computer bevindt
Hoe u kunt zien welke videokaart zich op uw computer bevindt

Noodzakelijk

Computer, videokaart, initiële computervaardigheden, AIDA64 Extreme Edition-programma

instructies:

Stap 1

Download en installeer de AIDA64 Extreme Edition-software. Het programma kan worden gedownload op de website van de ontwikkelaar https://www.aida64.com/downloads als een gratis proefversie, met de mogelijkheid om de volledige versie later aan te schaffen. Het installatieproces is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar de map te selecteren waarin het programma wordt geïnstalleerd en de voorwaarden van de licentieovereenkomst te accepteren

Stap 2

Nadat de installatie is voltooid, wordt het programma automatisch gestart. Om het later zelf te starten, klikt u op de snelkoppeling op het bureaublad. In het venster dat verschijnt, bevindt zich de menukolom aan de rechterkant. Selecteer daarin "Weergeven". Zoek in de vervolgkeuzelijst de items "Windows Video" en "GPU".

Stap 3

Laten we beginnen met het item "Windows Video". Selecteer dit element door erop te klikken. De naam van de serie van de videokaart en de hoeveelheid geheugen die erop is geïnstalleerd, wordt in het rechtervenster weergegeven. Hieronder staan de stuurprogrammaversies die momenteel op het systeem zijn geïnstalleerd. Noch de exacte naam van de grafische processor noch het type geheugen dat wordt gebruikt, mag echter in deze informatie worden vermeld. Laten we daarom naar het volgende punt gaan.

Stap 4

Markeer het item "Grafische processor". Het bevat basisinformatie, waaronder de exacte naam van de videoadapter, geheugentype, busbreedte en frequentiekenmerken van het product.

Aanbevolen: