Restanten Van Programma's Verwijderen

Inhoudsopgave:

Restanten Van Programma's Verwijderen
Restanten Van Programma's Verwijderen

Video: Restanten Van Programma's Verwijderen

Video: Restanten Van Programma's Verwijderen
Video: Hoe programma's te verwijderen op Mac | Applicatie permanent verwijderen op Mac 2024, Mei
Anonim

Werken op een computer en vooral op een netwerk omvat het gebruik van verschillende programma's als hulpmiddelen om een bepaald doel te bereiken. Sommige van deze programma's kunnen later worden verwijderd, maar er blijven sporen van op uw systeem achter.

Programma's toevoegen of verwijderen in Windows XP
Programma's toevoegen of verwijderen in Windows XP

Noodzakelijk

  • Registeropruimers
  • Programma's voor het opschonen van tijdelijke bestanden
  • Programma's voor systeemoptimalisatie

instructies:

Stap 1

Het is het meest logisch om eerst de eenvoudige weg te gaan: ga via de menuknop "Start" naar het installeren en verwijderen van programma's en voer de verwijdering uit in de normale modus. De meest bekende en meest voorkomende zijn: Your Uninstaller, Auslogics BoostSpeed, Ccleaner, Regseeker. Verouderde versies van deze programma's worden meestal gratis of shareware verspreid. Maar de meeste programma's die met nieuwe systemen werken, vereisen registratie en betaling, terwijl u direct via het netwerk kunt betalen.

Stap 2

Sommige bestanden kunnen mogelijk niet worden verwijderd vanwege blokkering: het systeem meldt constant dat het bestand niet kan worden verwijderd omdat het betrokken is bij het systeem. Het gebeurt zo dat een poging om zo'n bestand te verwijderen permanent de hele werking van het systeem "hangt". In dit geval kan een programma als Unlocker je helpen. Het ontgrendelt het bestand en verwijdert het verborgen en alleen-lezen pictogram ervan en verwijdert het vervolgens.

Stap 3

Helaas worden sommige sporen van programma's, met name proefversies (shareware), niet eens opgeruimd met speciale tools. Programma's, vooral van reclame- en marketingkarakter, zelfs als ze formeel worden verwijderd, houden ervan zichzelf aan te kondigen, over updates, vragen om rapporten naar de site te sturen, enzovoort. Bovendien nemen extra logs voldoende schijfruimte in beslag. Om van deze rommel af te komen, moet je handmatig handelen. Schakel eerst de weergave van verborgen bestanden in, selecteer hiervoor het pad: Mijn computer - Extra - Mapeigenschap - Beeld - Verborgen bestanden en mappen weergeven - Ok”. Open de map Documenten en instellingen in het systeem. Het bevat de meeste profielbestanden en programma-instellingen. Controleer zeker de mappen:

C: Documenten en instellingenuw_naam_in de systeemtoepassingsgegevens

C: Documenten en instellingen your_name_in de Local SettingsApplication Data

Aanbevolen: