Hoe Autorun Op Schijf Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Autorun Op Schijf Te Zetten
Hoe Autorun Op Schijf Te Zetten

Video: Hoe Autorun Op Schijf Te Zetten

Video: Hoe Autorun Op Schijf Te Zetten
Video: How a USB Keylogger runs by Autorun file.inf 2024, Mei
Anonim

Autoplay is het automatisch afspelen van een applicatie of de inhoud van een schijf of ander verwisselbaar medium. In veel besturingssystemen is het ook mogelijk dat bij autorun een venster verschijnt waarin om actie wordt gevraagd wanneer een verwisselbaar medium wordt gedetecteerd.

Hoe autorun op schijf te zetten
Hoe autorun op schijf te zetten

Noodzakelijk

vaardigheden van een zelfverzekerde pc-gebruiker

instructies:

Stap 1

Als u een schijf moet maken met automatische start van een programma of bestand om het te openen op een computer met Windows-besturingssysteem, maak dan een Autorun.inf-bestand in de hoofdmap voordat u gaat schrijven.

Stap 2

Open het met een standaard teksteditor en voer de volgende tekst in:

[automatisch uitvoeren]

openen =.

Stap 3

Wanneer u de naam van het programma invoert, zorg er dan voor dat u de extensie exe achter de naam opneemt, gescheiden door een punt. Hetzelfde geldt voor uitvoerbare bestanden. Als u de extensie niet kent, schakelt u de weergave ervan in de "Mapopties" in het configuratieschermmenu van uw computer op het tabblad Uiterlijk in. Schakel het selectievakje "Extensies voor geregistreerde bestandstypen verbergen" uit. Pas de wijzigingen toe en bekijk de naam van de geactiveerde items.

Stap 4

Als u de autorun-functie voor verwisselbare media op uw computer wilt inschakelen, start u de Windows Register-editor vanuit het menu Start, hiervoor schrijft u in het hulpprogramma Uitvoeren regedit en drukt u op Enter. U zou een groot venster moeten hebben met aan de linkerkant een mappenboom. Wijzig het in de volgende map: [HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Services / Cdrom] en schrijf de waarde van de regel "AutoRun" = dword: 00000001.

Stap 5

Schakel autorun-schijven op een alternatieve manier in. Open hiervoor het menu Start en start het programma Uitvoeren. Voer de volgende opdracht in op de regel: "gpedit.msc". Druk op Enter en selecteer in het venster dat verschijnt "Computerconfiguratie" en voer "Beheersjablonen" uit. Schakel in "Systeeminstellingen" autorun van verwisselbare media in. Het resultaat zal hetzelfde zijn als in de vorige paragraaf, maar het is veiliger als u niet weet hoe u de register-editor moet gebruiken.

Aanbevolen: