Hoe Mini DV Over Te Zetten Naar Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Mini DV Over Te Zetten Naar Schijf
Hoe Mini DV Over Te Zetten Naar Schijf

Video: Hoe Mini DV Over Te Zetten Naar Schijf

Video: Hoe Mini DV Over Te Zetten Naar Schijf
Video: How to Transfer Your MiniDV Tapes to Digital or DVD 2024, Mei
Anonim

De consumentenvideo-industrie is al overgestapt op volledig digitale camera's met video-opslag op harde schijven of geheugenkaarten. Maar velen hebben nog steeds uitstekende mini DV-camera's. Er is slechts één nadeel: het is moeilijker om ermee om te gaan, en om de video te bekijken of de beelden met iemand te delen, moet je de mini-DV in digitaal formaat herschrijven, bijvoorbeeld op een schijf. U kunt het aan professionals toevertrouwen of het zelf op uw computer doen.

Hoe mini DV over te zetten naar schijf
Hoe mini DV over te zetten naar schijf

Noodzakelijk

  • - fototoestel,
  • - computer,
  • - IEEE1394-kabel,
  • - besturingskaart 1394,
  • - videoverwerkingssoftware,
  • - lege schijf voor opname

instructies:

Stap 1

Controleer de inhoud van de verpakking van uw camera. Er kunnen gedetailleerde instructies zijn, een FireWire-1394- of I-link-kabel, zoals Apple het noemt, evenals videoprogramma's. Als er geen kabel in de set zit of deze lange tijd verloren is gegaan, koop dan zo'n kabel. Het heet IEEE1394 en camera's hebben aan het ene uiteinde een 6-pins versie en aan het andere uiteinde een 4-pins versie nodig.

Stap 2

Bereid uw computer voor om de camera aan te sluiten. Inspecteer hiervoor de achterwand van de systeemeenheid of de zijpanelen van de laptop - een 1394- of FireWire-connector is vrij zeldzaam, maar voordat u geld uitgeeft aan deze controller, is het de moeite van het controleren waard. Als u een laptop heeft, kunt u deze hoogstwaarschijnlijk niet gebruiken om mini-DV naar schijf te herschrijven, aangezien het erg moeilijk is om een 1394-controllerkaart in een laptop te installeren. Koop deze kaart bij een computerhardwarewinkel en installeer hem op uw pc. Als u nog nooit uitbreidingskaarten aan uw computer heeft toegevoegd, kunt u beter contact opnemen met de specialisten.

Stap 3

Installeer de nodige programma's voor het werken met videomateriaal. Als je een schijf hebt van de fabrikant van je camera, gebruik die dan. Je hebt een programma nodig om video van een camera vast te leggen, een videobewerkingsprogramma en een programma om het resulterende bestand naar schijf te schrijven. U kunt het hulpprogramma gebruiken dat in het besturingssysteem is ingebouwd om naar een schijf te schrijven. En om video van een camera en de eenvoudigste verwerking ervan te vertalen, is het beter om het ScenalyzerLive-programma te gebruiken. Het detecteert automatisch de opnamescènes en maakt ze markup.

Stap 4

Download het van de site van de ontwikkelaar, die zich bevindt op https://www.scenalyzer.com, in het gedeelte Downloaden. Als u dit hulpprogramma gebruikt, heeft u een ander videocompressieprogramma nodig. Bijvoorbeeld Any Video Converter. Het kan worden gedownload van https://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/. Meer veeleisende gebruikers zouden aandacht moeten besteden aan niet-lineaire videobewerkingspakketten, zoals Pinnacle Studio of Adobe Premiere, maar deze zijn complexer en kosten veel geld.

Stap 5

Sluit de camera aan op uw computer. Steek de kleine connector in de sleuf op de camera en de grote connector in de computer, en meer specifiek in de kaartsleuf 1394. Zet de camera aan, sluit ook de voeding van de camera aan zodat deze niet uitschakelt tijdens het dubben Verwerken. Schakel de pc-verbindingsmodus in het menu in, indien beschikbaar.

Stap 6

Start het ScenalyzerLive-programma. Dubbelklik hiervoor op de snelkoppeling op het bureaublad. Selecteer uw camera in de vervolgkeuzelijst, onder de zwarte rechthoek aan de linkerkant van het programma. Druk op de afspeelknop op de camera, spoel de band eerst terug naar het begin van de opname. Druk op de toetscombinatie Ctrl + Space om de video te kopiëren. Het is belangrijk dat er voldoende vrije ruimte op de schijf is. Houd er rekening mee dat ongecomprimeerde video ongeveer 200 megabyte per minuut video is.

Stap 7

Open een willekeurige video-omzetter. Klik op de knop met de tekst Video toevoegen en selecteer de video's die u wilt comprimeren en op schijf wilt branden. Selecteer in het rechterdeel van het programmavenster het gegevensformaat uit de vervolgkeuzelijst: als u een schijf voor een consumentenspeler wilt branden, selecteert u de regel "DVD Video Pal movie". Wanneer u klaar bent met het selecteren en toevoegen van fragmenten, klikt u op de knop "Converteren", deze bevindt zich bovenaan het programmavenster, in het midden. Wacht tot het programma is afgelopen. Afhankelijk van het vermogen van de computer kan dit een half uur tot enkele uren duren.

Stap 8

Plaats een lege, beschrijfbare schijf in uw computer. Het autorun-menu verschijnt op het scherm, waaruit u het item "Brand lege schijf" selecteert. Selecteer de map met de voltooide bestanden met de rechtermuisknop en klik met de linkermuisknop op de regel "Verzenden …". Specificeer uw schijf uit de voorgestelde opties. Klik op de knop Schijf branden en wacht tot het branden is voltooid.

Aanbevolen: