Hoe Java-script Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Java-script Te Verbinden
Hoe Java-script Te Verbinden

Video: Hoe Java-script Te Verbinden

Video: Hoe Java-script Te Verbinden
Video: Как выучить JavaScript? Самый аху#### способ! 2024, Mei
Anonim

JavaScript is verreweg de meest populaire scripttaal voor webpagina's en de de facto standaard voor het web. Tot op heden zijn er een groot aantal JavaScript-scripts gemaakt, waarvan de meeste gratis en gratis zijn. Hierdoor kan elke webmaster een script vinden dat past bij zijn huidige behoeften. En hij hoeft alleen maar te weten hoe hij een Java-script aan een webpagina moet koppelen.

Hoe Java-script te verbinden
Hoe Java-script te verbinden

Noodzakelijk

de mogelijkheid om de documentcode te bewerken

instructies:

Stap 1

Voeg een script van een externe bron, geadresseerd door een bekende URI, toe aan het document. Gebruik het SCRIPT HTML-element met de opgegeven src-kenmerkwaarde. Bewerk het document door er een constructie van het formulier aan toe te voegen:

Hier moet de waarde van script_URI een URI zijn die de bron identificeert van waaruit de scriptgegevens worden geladen.

De tekencodering van het script moet worden opgegeven als de waarde van het kenmerk charset, als deze verschilt van de tekencodering van het document. De codering van het document wordt bepaald op basis van de gegevens in het veld Content-Type van de HTTP-responsheader van de server of de waarde van het content-attribuut van het META-element met het http-equiv-attribuut ingesteld op Content-Type.

Het op deze manier verbinden van scripts gebeurt vaak in de documentheader (SCRIPT-elementen bevinden zich in het HEAD-element) en hun onmiddellijke uitvoering is niet vereist. In dit geval is het zinvol om het kenmerk defer te gebruiken voor uitgestelde interpretatie van de scripttekst.

Stap 2

Voeg het script toe door het rechtstreeks in het document in te sluiten. Voeg een SCRIPT-element toe aan uw documentopmaak met JavaScript-inhoud. Gebruik een constructie zoals:

// scriptcodetekst

// scriptcodetekst

// scriptcodetekst

Besteed aandacht aan de HTML-opmerkingen rond de scriptcode. Ze zijn vereist voor compatibiliteit met oudere browsermodellen.

Stap 3

Voeg het script toe door "javascript:" op te geven als de protocoldescriptor-URI van het doelanker van element A. Maak een link in het document met de waarde van het href-attribuut van het formulier:

javascript:

Hier moet de waarde een berekende uitdrukking in JavaScript zijn. In dit geval kunnen verschillende zinnen van de taal worden gecombineerd tot één uitdrukking met behulp van operatorhaakjes, bijvoorbeeld:

tekst

Wanneer een dergelijke link op enigerlei wijze wordt geactiveerd (gebruiker of programmatisch), wordt de ingebedde scriptcode uitgevoerd.

Stap 4

Voeg scripts toe aan uw document als code voor inline element event handlers. Om dit te doen, definieert u ingebouwde handlers voor de gewenste gebeurtenissen van de geselecteerde elementen door de juiste attributen aan deze elementen toe te voegen. Voer JavaScript-fragmenten in voor kenmerkwaarden. U kunt bijvoorbeeld code toevoegen als handler voor de enkele klikgebeurtenis op een DIV-element zoals dit:

Elementinhoud

Voor een lijst met elementgebeurtenissen die moeten worden ondersteund door conforme user agents, zie de sectie Gebeurtenissen van de Level 2 en 3 DOM-specificatie (DOM2 en DOM3) op de w3c.org-website van W3C.

Aanbevolen: