Hoe Maak Je Een Logo Voor Een Website

Hoe Maak Je Een Logo Voor Een Website
Hoe Maak Je Een Logo Voor Een Website

Video: Hoe Maak Je Een Logo Voor Een Website

Video: Hoe Maak Je Een Logo Voor Een Website
Video: 4 Gratis manieren om een logo te maken. 2024, April
Anonim

Een logo is een van de belangrijkste elementen van elke website. Het is aan hem dat de bezoeker in de eerste plaats aandacht besteedt, daarom moet het embleem van de internetbron helder, origineel, opvallend en gedenkwaardig zijn.

Hoe maak je een logo voor een website
Hoe maak je een logo voor een website

Een beginner, die geconfronteerd wordt met de noodzaak om bepaalde beslissingen over webdesign in praktijk te brengen, ondervindt vaak grote moeilijkheden door het gebrek aan ervaring met dit soort zaken. Wat zijn de manieren om een logo voor een website te maken?

De eerste methode is om hulp te zoeken bij professionals. Er zijn heel veel sites op internet die freelance webdesigners samenbrengen. Onder hen zult u zeker iemand kunnen kiezen die in korte tijd, met hoge kwaliteit en tegen een betaalbare prijs, zal werken aan het maken van een grafische tekening, die het belangrijkste identificerende kenmerk van een internetportaal zal worden.

De tweede manier is om zelf een website-logo te maken. U moet de nuances leren van programma's als "CorelDRAW" (voor het maken van een vectorlogo) of Adobe Photoshop (voor een bitmap). Daarnaast is basiskennis op het gebied van design belangrijk. Anders, na veel tijd te hebben besteed aan het beheersen van de programma's, is het onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om een stijlvol en hoogwaardig logo te maken. Een grafische tekening die het thema van de site weerspiegelt, wordt voor eens en voor altijd gemaakt, dus als u niet over de vaardigheden beschikt om met CorelDRAW of Adobe Photoshop te werken, is het beter om geld uit te geven aan professionals.

De derde manier is om online services voor het genereren van logo's op internet te vinden. Het modelleren van een websitelogo kan erg snel gaan, maar virtuele generatoren hebben een zeer beperkte functionaliteit. Een logo gemaakt volgens een sjabloon zal geen meesterwerk van ontwerp zijn en het is niet nodig erop te rekenen dat het alle verzoeken van de eigenaar van een internetbron volledig zal beantwoorden. Maar hij zal zeker een beetje persoonlijkheid aan de bron kunnen geven.

De vierde manier is om een programma te downloaden dat is geoptimaliseerd voor het genereren van logo's naar uw computer. Het is niet moeilijk om zo'n programma te begrijpen, de implementatie van een logo vereist geen deskundige vaardigheden, omdat ze samen met een verscheidenheid aan tools meestal sjablonen en lege logo's bevatten.

Ongeacht of u zelfstandig aan het sitelogo werkt of de diensten van externe bronnen gebruikt, u moet de criteria onthouden waaraan een logo van hoge kwaliteit moet voldoen. Hun essentie komt neer op het volgende:

· Uniekheid (een grafisch bord moet gedenkwaardig zijn en anders zijn dan concurrenten);

· Eenvoud (u moet het logo niet opstapelen met ingewikkelde en complexe elementen die hypothetisch de aandacht van bezoekers van het internetportaal zullen afleiden);

· leesbaarheid (bij het maken van gecombineerde logo's wordt het als een vergissing beschouwd om fantasierijke lettertypen te gebruiken die moeilijk te lezen zijn, ook moet u dissonantie in de grootte van pictogrammen en woorden vermijden);

· Constantheid (u moet niet vaak experimenteren met een grafisch bord, we laten alleen het herontwerp van individuele elementen toe, de basis kan niet worden gewijzigd);

· Aanpasbaarheid (het logo moet efficiënt worden weergegeven op alle apparaten, inclusief laptops en iPhones).

Voordat u begint met het maken van uw eigen websitelogo, analyseert u de voor- en nadelen van grafische tekens die concurrenten gebruiken.

Aanbevolen: