Hoe Maak Je Een Schaduw Voor Een Object In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schaduw Voor Een Object In Photoshop
Hoe Maak Je Een Schaduw Voor Een Object In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Schaduw Voor Een Object In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Schaduw Voor Een Object In Photoshop
Video: Een schaduw bij een model maken (Photoshop) 2024, April
Anonim

Als je een afbeelding hebt van een object (object, persoon, dier, etc.), dan is het niet zo moeilijk om er een schaduw voor te tekenen in de grafische editor Adobe Photoshop. Een van de varianten van een dergelijke operatie wordt hieronder beschreven. Er wordt van uitgegaan dat u al een afbeelding van een object in PSD-, GIF- of PNG-indeling heeft, de procedure voor het extraheren van een object uit een algemene afbeelding of foto is een apart onderwerp dat hier niet wordt behandeld.

Hoe maak je een schaduw voor een object in Photoshop
Hoe maak je een schaduw voor een object in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open het bestand met de afbeelding van het object waarvan je de schaduw wilt tekenen.

Stap 2

Aangezien dit precies een object is, d.w.z. gescheiden van het achtergrondobject, dan kunt u in de tweede stap direct naar het maken van een schaduwlaag gaan. Dupliceer de objectlaag - druk op CTRL + J.

Stap 3

Selecteer nu de omtrek van het object - druk op de CTRL-toets en klik, zonder los te laten, op het pictogram op de laag van de toekomstige schaduw.

Stap 4

Vul het geselecteerde pad met zwart - druk op alt="Image" + BackSpace zal dit doen.

Stap 5

Nu moet je de omtrek van de toekomstige schaduw vervagen. Open de sectie "Filter" in het menu, ga naar de subsectie "Vervagen" en selecteer "Gaussiaans vervagen". Selecteer in het veld "Radius" de juiste waarde - afhankelijk van de parameters van het object en de grootte van de gehele afbeelding, kan deze 1, 5 tot 15 pixels zijn. U kunt deze parameter tijdens het selectieproces evalueren, omdat: het filter heeft een voorbeeldafbeelding. Als u klaar bent, klikt u op OK.

Stap 6

Verplaats nu de schaduw naar zijn rechtmatige plaats (achter het object), d.w.z. verwissel de onderwerplaag en de schaduwlaag.

Stap 7

Klik op de schaduwlaag en druk op CTRL + T. Hierdoor wordt de warp-modus ingeschakeld. Er verschijnt een kader rond de afbeelding met aan elke kant drie ankerpunten - twee in de hoeken en één in het midden van de zijkant. U moet dit middelste ankerpunt van de bovenzijde van de geselecteerde contour van het object verplaatsen met de muis terwijl u de CTRL-toets ingedrukt houdt. Het beeld van de schaduw zal veranderen - geef het de meest natuurlijke vorm voor de schaduw in de lichtomstandigheden in uw foto. Als de lichtbron hoog is, moet de schaduw korter zijn dan het object, als de lichtbron laag is, moet deze langer zijn. Kies de hellingshoek van de schaduw, afhankelijk van de richting naar de lichtbron. Wanneer u klaar bent met het vervormen van de schaduw, drukt u op Enter.

Stap 8

Het blijft om de schaduw niet zo radicaal zwart te maken - verplaats in het lagenvenster de schuifregelaar in de vervolgkeuzelijst "Dekking" naar ongeveer 60%. Pas deze waarde aan afhankelijk van de achtergrond en kleuren in uw afbeelding. Hierop kan een eenvoudige methode voor het creëren van een schaduw worden beschouwd als geïmplementeerd en doorgaan met verdere verwerking van de afbeelding.

Aanbevolen: