Een Object In Een Foto Uitknippen

Inhoudsopgave:

Een Object In Een Foto Uitknippen
Een Object In Een Foto Uitknippen

Video: Een Object In Een Foto Uitknippen

Video: Een Object In Een Foto Uitknippen
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Ontwerpers zijn niet de enigen die met afbeeldingen moeten werken. Zo moet je bijvoorbeeld soms een voorwerp uit een foto knippen. Overweeg om een element uit een foto te knippen in drie van de beroemdste afbeeldingseditors.

Een object in verf snijden
Een object in verf snijden

Noodzakelijk

Grafische editor

instructies:

Stap 1

Microsoft Paint. Voor de geselecteerde foto met een steen is de tool "Selectie uit de vrije hand" geschikt. Selecteer het (stap 1 in Fig. * Invoegen *) en teken een cirkel rond het object, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Het ziet er uit zoals in stap 2. Wanneer de regel is gesloten, wanneer de muisknop wordt losgelaten, zal de selectie de vorm aannemen van een rechthoek (stap 3). Wees niet gealarmeerd - het fragment dat door de gebogen lijn is geselecteerd, blijft hetzelfde. Vervolgens kunt u het fragment naar het klembord kopiëren, knippen of verwijderen. Om dit te doen, kunt u met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied van de afbeelding klikken en de juiste actie selecteren (kopiëren, plakken of wissen). U kunt ook op het gedeelte "bewerken" van het menu klikken en daar de gewenste actie selecteren. Of gebruik de sneltoetsen Ctrl + C (kopiëren), Ctrl + X (knippen) en Del (verwijderen). De foto na het knippen of verwijderen van een fragment ziet eruit zoals in het 4e voorbeeld.

Stap 2

MS Foto-editor. Deze grafische editor die bij MS Office wordt geleverd, kan alleen een rechthoekig gebied selecteren. Om dit te doen, moet u de afbeelding openen en op het gereedschap "selectie" klikken (gemarkeerd in het 1e voorbeeld van de afbeelding * invoegen *). Vervolgens moet u, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, het gewenste gedeelte van de foto selecteren (stap 2). Na het loslaten van de knop zal de selectie de vorm aannemen die wordt getoond in voorbeeld # 3. Op dit punt kunt u de grootte van de selectie wijzigen. Om dit te doen, moet u de vierkanten op de lijn in de gewenste richting verplaatsen. Acties met selectie zijn hetzelfde als in Paint.

Stap 3

Adobe-Photoshop. Deze editor heeft veel meer mogelijkheden om met afbeeldingen te werken. Er zijn slechts drie tools voor het selecteren van willekeurige gebieden. Ze worden, net als alle andere instrumenten, gegroepeerd en ingeschakeld door met de rechtermuisknop op de cel met het actieve instrument te klikken. De rechterknop roept de beschikbare opties op en de linkerknop zet de gewenste aan. Er zijn drie gereedschappen in Photoshop voor willekeurige selectie: lasso (voorbeeld 1 in Fig. * Invoegen *), deze tool is vergelijkbaar met die in Paint; rechtlijnige lasso (voorbeeld 2) - selecteer achtereenvolgens, door met de linkermuisknop op de contour van het object te klikken, het gewenste gebied met rechte lijnen. Het derde gereedschap is de magnetische lasso (voorbeeld 3). Hiermee kunt u automatisch objecten langs de kleurenrand selecteren. De eerste klik stelt het startpunt van het "traject" in, gevolgd door extra punten (voor een grotere betrouwbaarheid). Om de selectie te voltooien, zoals in andere gevallen, moet u de selectieregel sluiten en nogmaals op de linkerknop drukken.

Zodra de selectie is voltooid, kunt u dezelfde hulpmiddelen gebruiken als voor andere editors. Voorbeeld 4 toont een menu dat wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop op een selectie te klikken.

Aanbevolen: