Een Object In Een Afbeelding Selecteren

Inhoudsopgave:

Een Object In Een Afbeelding Selecteren
Een Object In Een Afbeelding Selecteren
Anonim

Bij het werken met bitmaps kan het nodig zijn om objecten te selecteren. Met Photoshop kun je dit op verschillende manieren doen. Objecten kunnen eenvoudig of complex zijn, dus er zijn verschillende manieren om ze te markeren.

Een object in een afbeelding selecteren
Een object in een afbeelding selecteren

Noodzakelijk

Adobe Photoshop, bitmap

instructies:

Stap 1

Een van de meest gebruikelijke manieren om objecten te selecteren is met een snelmasker. Als u hiermee werkt, kunt u het gewenste selectiegebied tekenen Maak eerst de laag met de afbeelding normaal, niet de achtergrond. Dit doe je door te dubbelklikken op een laag in het lagenpalet. Klik vervolgens op Bestand -> Opslaan als en sla het bestand op met de extensie Psd. Het is het beste om het originele bestand intact te laten. Zoek vervolgens op de zijwerkbalk de knop die is gemarkeerd met een gestippelde cirkel. Door erop te klikken, gaat u rechtstreeks naar de eigenschappen van het snelmasker, waar u de dekking en kleur kunt bewerken. Wanneer de benodigde parameters zijn ingesteld, kunt u beginnen met werken in de snelmaskermodus.

Stap 2

Gebruik in deze modus de tekengereedschappen (penseel, airbrush, enz.) om een zogenaamd "snelmasker" op de afbeelding te schilderen. Voel je vrij om direct op de afbeelding te tekenen, in feite is dit een selectie. Als het masker dat u tekent buiten de selectie valt, wis het dan met het gummetje. Experimenteer - gebruik een penseel met harde en zachte randen en kies wat het beste werkt

Stap 3

Wanneer u klaar bent met schilderen over het object, klikt u op Snel masker afsluiten om deze modus af te sluiten. Er verschijnt een selectie in plaats van het masker. De achtergrond wordt samen met het object gemarkeerd. Het is niet eng. Voer Selecteren in en klik op Inverse. Na deze manipulatie worden alleen objecten geselecteerd

Stap 4

Gebruik de volgende techniek om complexe objecten met veel kleine details te selecteren. Dit wordt drempelwaardeaanpassing genoemd. Dubbelklik om de achtergrondlaag normaal te maken. Sleep het vervolgens met de muis naar de knop Nieuwe laag om te dupliceren. Selecteer de bovenste nieuwe laag om te werken. Open het menu Afbeelding -> Aanpassen -> Drempel en beweeg de schuifregelaar naar links en rechts om het effect te evalueren. Maak de mensen zwart en de achtergrond wit. Wanneer u het gewenste resultaat heeft, klikt u op "OK"

Stap 5

Hernoem de laag naar Threshold door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer het gereedschap Toverstaf en selecteer de zwarte silhouetten van mensen. Vergeet niet om de optie Aaneengesloten uit te schakelen en de optie Tolerantie in te stellen op een lage waarde. Hiermee worden alle zwarte pixels geselecteerd.

Stap 6

Wanneer de selectie in de Drempellaag is gemaakt, moet u deze overzetten naar het origineel. Klik op het oog icoon in het lagenpalet en maak deze laag onzichtbaar. Rondom de silhouetten van mensen is een selectie verschenen. Selecteer de originele laag op het palet en klik op het pictogram Laagmasker toevoegen onder aan het palet. Wat gedaan is, is nu een laagmasker.

Aanbevolen: