Een Object Naar Een Andere Achtergrond Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Een Object Naar Een Andere Achtergrond Verplaatsen
Een Object Naar Een Andere Achtergrond Verplaatsen

Video: Een Object Naar Een Andere Achtergrond Verplaatsen

Video: Een Object Naar Een Andere Achtergrond Verplaatsen
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

U kunt een object naar een andere achtergrond verplaatsen met Photoshop, waarbij u met bitmapafbeeldingen werkt. Dit proces is vrij arbeidsintensief, het vereist nauwgezetheid en nauwkeurigheid. Onzorgvuldigheid tijdens de beweging kan ertoe leiden dat de fotomontage direct opvalt.

Een object naar een andere achtergrond verplaatsen
Een object naar een andere achtergrond verplaatsen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop, twee bitmaps

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waaruit het object wordt genomen. In dit geval een ruimteschip. Knip vervolgens het voorwerp uit. Gebruik hiervoor het gereedschap "Toverstaf" van de werkbalk in de modus "Toevoegen aan selectie" (in de bovenste regel van het programma). Gebruik het om het schip te selecteren door op de achtergrond eromheen te klikken. Als de achtergrond niet uniform is, moet u vaker klikken. Zodra het object is geselecteerd, wordt het omlijnd met een "live" stippellijn. Maar niet alleen het ruimtevaartuig zal worden gemarkeerd, maar ook de afbeeldingen rond de omtrek

Stap 2

Om ervoor te zorgen dat de selectie alleen het object raakt, moet u de afbeelding opnieuw uitvinden door op de "sneltoetsen" Shift + Ctrl + I te drukken. Hierdoor zal de stippellijn alleen om het schip heen lopen. In dit stadium is het doel bereikt - de selectie van het object

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop in de selectie om precieze randen in te stellen. Na het indrukken van de knop verschijnt een menu waarin u de functie "Rand verfijnen" moet selecteren. Deze functie heeft zijn eigen parameters, instelbaar door de bijbehorende schuifregelaars te verplaatsen. "Radius" verfijnt de rand van de selectie, "Contrast" is nodig om het contrast van de rand van de selectie aan te passen. De schuifregelaar Glad maakt gekartelde randen glad en Feather maakt het zachter en natuurlijker. "Shrink / Expand" is verantwoordelijk voor de grootte van het geselecteerde gebied. Zet al deze parameters op nul in het functievenster "Rand verfijnen". Dit zal het schip zeer nauwkeurig markeren.

Stap 4

Open vervolgens de afbeelding waarnaar het object zal worden verplaatst en sleep het schip daarheen met de muis. Met het op de juiste plaats de randen van het uitgesneden beeld lichtjes bevederd en de helderheid/contrast aanpassen. Dit is nodig om de fotomontage van hoge kwaliteit te laten zijn. Nadat het schip is "ingesteld", maakt u de lagen plat en slaat u de nieuwe afbeelding op.

Aanbevolen: