Een Object Invoegen In Een Foto

Inhoudsopgave:

Een Object Invoegen In Een Foto
Een Object Invoegen In Een Foto

Video: Een Object Invoegen In Een Foto

Video: Een Object Invoegen In Een Foto
Video: Photoshop - afbeelding invoegen 2024, April
Anonim

Het invoegen van een afbeelding op een nieuwe achtergrond is een van de dingen die u moet doen bij het maken van een collage. Om ervoor te zorgen dat de afbeelding er natuurlijk uitziet in de nieuwe omgeving, moet u de achtergrond van het toegevoegde object verwijderen, de grootte en het kleurengamma wijzigen. Al deze bewerkingen kunnen worden uitgevoerd met Photoshop.

Een object invoegen in een foto
Een object invoegen in een foto

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding om in te voegen;
  • - foto met achtergrond.

instructies:

Stap 1

Open beide afbeeldingen waarmee u gaat werken in een grafische editor met behulp van de optie Openen in het menu Bestand en selecteer twee bestanden tegelijk.

Stap 2

Selecteer de volledige afbeelding in het bestand met het ingevoegde object en plaats deze bovenop de achtergrondfotolaag. Om de hele afbeelding te selecteren, gebruikt u de sneltoets Ctrl + A, en u kunt het object kopiëren met de sneltoets Ctrl + C. Klik op het venster met de achtergrond en plak de afbeelding door op Ctrl + V te drukken.

Stap 3

Verwijder de achtergrond van de ingevoegde afbeelding. Maak hiervoor een masker met de knop Laagmasker toevoegen in het lagenpalet. Selecteer het penseel en maak de voorgrondkleur zwart. Klik op de maskerrechthoek rechts van het laagpictogram en schilder over de achtergrond van het geplakte object. Gearceerde delen van de achtergrond moeten transparant worden.

Stap 4

Pas het formaat van het geplakte object aan zodat het er realistisch uitziet op de foto. Als het object groter is dan nodig, maak het dan kleiner. Als de ingevoegde afbeelding te klein is, verklein dan de grootte van de achtergrondafbeelding. Om de achtergrond te kunnen bewerken, klikt u op de fotolaag en gebruikt u de optie Laag vanaf achtergrond in het contextmenu. Om het formaat te wijzigen, past u de optie Vrije transformatie toe in het menu Bewerken. Om ervoor te zorgen dat de verhoudingen van de afbeelding niet worden vervormd tijdens het wijzigen van het formaat, houdt u de Shift-toets ingedrukt tijdens het transformeren.

Stap 5

Wijzig indien nodig het perspectief van het ingevoegde object. Een dergelijke handeling kan nodig zijn als de achtergrondfoto en de foto van het onderwerp vanuit verschillende hoeken zijn genomen. U kunt het perspectief wijzigen met de optie Perspectief in de groep Transformeren van het menu Bewerken.

Stap 6

Om ervoor te zorgen dat het in de foto ingevoegde object er natuurlijk uitziet, moet u het kleurengamma aanpassen aan het achtergrondkleurengamma. Dit kan worden gedaan met behulp van de gereedschappen Niveaus of Curven, waarvan de instellingenvensters worden geopend door opties in de groep Aanpassing van het menu Afbeelding.

Stap 7

Werp indien nodig een schaduw van het geplakte object. Om dit te doen, dupliceert u de laag met de ingevoegde afbeelding en laadt u de selectie uit het masker met de optie Selectie laden van het menu Selecteren. Selecteer in het veld Kanaal het kanaal met het woord Masker in de naam.

Stap 8

Verf de selectie met een donkere kleur met behulp van het penseel en verwijder de selectie met Ctrl + D. Pas een Gaussiaans vervagen-filter uit de groep Vervagen van het menu Filter toe op de resulterende schaduwvoorinstelling. Pas de vervagingsstraal aan, afhankelijk van hoe de schaduwen er op de achtergrond uitzien. Als de schaduwen zacht zijn, gebruik dan een grote hoeveelheid onscherpte. Pas een kleine vervagingsradius aan om een schaduw met hardere randen te creëren.

Stap 9

Plaats de schaduwlaag onder de objectlaag en transformeer de schaduw zodat deze onder dezelfde hoek op het oppervlak valt als de rest van de schaduwen op de foto. Gebruik hiervoor de optie Vrije transformatie, terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt tijdens de transformatie.

Stap 10

Maak de schaduw transparanter door de waarde van de parameter Dekking te wijzigen. Verwijder de extra delen van de schaduw door het laagmasker te bewerken.

Stap 11

Als u de afbeelding weer wilt bewerken, slaat u deze op in een psd-bestand met alle lagen met behulp van de optie Opslaan in het menu Bestand. Een kopie om te bekijken kan worden opgeslagen in een jpg-bestand met behulp van de optie Opslaan als in hetzelfde menu.

Aanbevolen: