Hoe Het Wisselbestand Op Windows 7 Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Op Windows 7 Te Wijzigen
Hoe Het Wisselbestand Op Windows 7 Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wisselbestand Op Windows 7 Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wisselbestand Op Windows 7 Te Wijzigen
Video: Uw PC versnellen onder Vista of Win 7.mp4 2024, Mei
Anonim

Het wisselbestand is een deel van het virtueel geheugen dat samenwerkt met het willekeurig toegankelijke geheugen van de computer. Als het RAM-geheugen klein wordt, beginnen de gegevens uit het RAM precies in het wisselbestand te worden geplaatst.

Hoe het wisselbestand op Windows 7 te wijzigen
Hoe het wisselbestand op Windows 7 te wijzigen

Wat is een wisselbestand?

Misschien weten veel gebruikers van pc's dat hoe meer RAM op een pc is geïnstalleerd, hoe beter en sneller het zal werken. Deze theorie is volledig correct, maar wanneer het RAM-geheugen te klein wordt om bepaalde procedures uit te voeren, beginnen de gegevens ervan naar een speciale ruimte te gaan, namelijk het wisselbestand.

Dit wisselbestand bevindt zich standaard op systeem C: schijf, namelijk in de opstartpartitie, waar het geïnstalleerde besturingssysteem is opgeslagen. Als we het besturingssysteem Windows 7 als voorbeeld nemen, kunnen we zeggen dat de minimale grootte van het wisselbestand die standaard door het systeem zelf is ingesteld, gelijk is aan de werkelijke hoeveelheid RAM plus 300 megabyte. De maximale grootte van het wisselbestand kan drie keer zo groot zijn als het RAM-geheugen.

Hoe wijzig ik het wisselbestand?

Om het wisselbestand te configureren en te wijzigen, moet u het menu "Start" openen en naar het "Configuratiescherm" gaan. In dit paneel moet u het item "Systeem" vinden. Als het niet onmiddellijk wordt weergegeven, moet u de weergavemethode in het bijbehorende item ("Bekijken") wijzigen in "Kleine pictogrammen". Nadat de gebruiker het item "Systeem" heeft geselecteerd, wordt een venster geopend met de eigenschappen ervan. Hier moet u naar het tabblad "Geavanceerd" gaan en vervolgens het gedeelte "Prestaties" zoeken en het item "Opties" selecteren. Nadat de parameters zijn geopend, moet u het gedeelte "Geavanceerd" selecteren en daar "Virtueel geheugen" vinden. Met behulp van de knop "Wijzigen" kan de gebruiker de standaard (automatische) waarde van het wisselbestand wijzigen.

Er wordt een nieuw venster geopend, helemaal bovenaan moet u het selectievakje "Selecteer automatisch de grootte van het wisselbestand" uitschakelen. Daarna kan de gebruiker de grootte van dit bestand voor elke specifieke schijf wijzigen. Over het algemeen hoeft u alleen de waarde van de systeemschijf te wijzigen, wat in de meeste gevallen de C:-schijf is. De gebruiker moet deze schijf selecteren, een vinkje plaatsen bij de waarde "Specificeer grootte" en de optimale waarden specificeren in de items "Initial size (MB)" en "Maximum size (MB)". Alle wijzigingen worden opgeslagen met behulp van de knoppen Set en Ok. Het is vermeldenswaard dat als de gebruiker het wisselbestand verkleint, het absoluut noodzakelijk is om de computer opnieuw op te starten om de wijzigingen door te voeren. Als het wisselbestand is vergroot, is dit niet nodig.

Aanbevolen: