Hoe Het Wisselbestand Op XP Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Op XP Te Wijzigen
Hoe Het Wisselbestand Op XP Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wisselbestand Op XP Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wisselbestand Op XP Te Wijzigen
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Het wisselbestand is vereist door het besturingssysteem om het gebrek aan RAM te compenseren. Door de aanwezigheid van dit bestand kunt u bepaalde gegevens niet in het RAM-geheugen opslaan, maar op de harde schijf. Een juiste configuratie van wisselbestanden kan de pc-prestaties aanzienlijk verbeteren.

Hoe het wisselbestand op XP te wijzigen
Hoe het wisselbestand op XP te wijzigen

Noodzakelijk

Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Aanvankelijk is het wisselbestand niet permanent beperkt in grootte. Het wordt indien nodig gevuld met informatie en gewist nadat deze informatie in het RAM is geladen. Om de computer sneller te laten werken, wordt aanbevolen om een statische bestandsgrootte voor paging in te stellen. Open het menu Start en plaats de muisaanwijzer op Instellingen. Selecteer het menu "Configuratiescherm" en open het item "Systeem".

Stap 2

Nadat u het venster met de titel "Systeemeigenschappen" hebt geopend, gaat u naar het tabblad "Geavanceerd". Klik nu op de knop Opties onder het submenu Prestaties. Selecteer het tabblad "Geavanceerd" en klik op de knop "Wijzigen" naast het item "Virtueel geheugen".

Stap 3

Selecteer de harde schijf of de partitie waar u het wisselbestand wilt plaatsen. Stel nu de bestandsgrootte in. Om de prestaties van het besturingssysteem te verbeteren, stelt u dezelfde waarden in voor de "Originele grootte" en "Maximale grootte". Klik op de knop "Instellen" na het invoeren van de parameters. Sluit het werkmenu en start de computer opnieuw op om de nieuwe instellingen toe te passen.

Stap 4

Gebruik een willekeurige schijfpartitie waarop geen besturingssysteem is geïnstalleerd om het wisselbestand op te slaan. Om de systeemwerking met dit bestand te optimaliseren, wordt aanbevolen om een extra sectie aan te maken. Gebruik het programma Partitiebeheer. Maak een nieuwe schijfpartitie, 3-4 GB groot. Formatteer het door het bestandssysteem van dit volume te wijzigen in FAT32.

Stap 5

Open het instellingenmenu voor het wisselbestand. Selecteer de nieuwe schijfpartitie en voer de gewenste nummers in de vakken Oorspronkelijke grootte en Maximale grootte in.

Aanbevolen: