Hoe Het Traject In Te Stellen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Traject In Te Stellen?
Hoe Het Traject In Te Stellen?

Video: Hoe Het Traject In Te Stellen?

Video: Hoe Het Traject In Te Stellen?
Video: Hoe werkt de T-Scan? In deze video leg ik het u uit! 2024, Mei
Anonim

Wanneer u animaties maakt in Flash, moet u vaak een bewegend object in een film invoegen. Met het programma Adobe Flash CS4 Professional kunt u, afhankelijk van de behoefte, een bewegingstraject voor dit object instellen.

Hoe het traject in te stellen?
Hoe het traject in te stellen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - geïnstalleerd programma Adobe Flash CS4 Professional.

instructies:

Stap 1

Start Adobe Flash CS4 Professional. Open de gemaakte animatie, selecteer het object waarvoor u het bewegingstraject wilt specificeren. Klik op het gereedschap Selecteren in het gereedschapspalet. Selecteer vervolgens het gewenste pad, om dit te doen door het te slepen en neer te zetten, omsluit het met het selectiegebied en het doelobject.

Stap 2

Verplaats het pad, om dit te doen, sleep het gewoon, of klik op de eigenschappencontrole , stel de waarden in van de begin- (x) en eindpunten van de beweging. Gebruik de pijltjestoetsen om de baan van het object in de flitser in te stellen.

Stap 3

Bewerk de vorm van het bewegingspad met de gereedschappen Subselectie en Selectie. Selecteer het gereedschap Selecteren, verander het padsegment door het simpelweg te slepen. De animatie-hoofdframes van het object verschijnen op het pad als controlepunten.

Stap 4

Selecteer vervolgens Subselectie om toegang te krijgen tot de punten en Bézier-handvatten. Hiermee kunt u het traject van het onderwerp op elke afzonderlijke keyframepositie bewerken. Als u een niet-lineair bewegingspad wilt maken, zoals een cirkelvormige beweging, voegt u de rotatie van het geanimeerde object toe terwijl het beweegt. Om een consistente oriëntatie te behouden, selecteert u de optie Orient by Sweep in de eigenschappencontrole.

Stap 5

Klik op het gereedschap "Selectie" op de werkbalk en klik vervolgens op het werkgebied. Gebruik een selectie om het bewegingspadsegment te verplaatsen om het opnieuw vorm te geven. Om de Bézier-controlepunten weer te geven die verwijzen naar de hoofdframepunten van padeigenschappen, selecteert u het gereedschap Subselectie en klikt u op het pad. Punten zijn gemarkeerd met diamanten. Om het ankerpunt te verplaatsen, verplaatst u het met het gereedschap Subselectie. Verplaats de hendels om de padcurve aan te passen. Om de markeringen uit te vouwen, sleept u ze terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt.

Stap 6

Bewerk het bewegingspad met het gereedschap Vrije transformatie door het gereedschap te selecteren en op het pad te klikken. Schaal, schuin of roteer het pad indien nodig.

Aanbevolen: