Hoe Maak Je Een Nieuw Archief Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nieuw Archief Aan
Hoe Maak Je Een Nieuw Archief Aan

Video: Hoe Maak Je Een Nieuw Archief Aan

Video: Hoe Maak Je Een Nieuw Archief Aan
Video: Hoe maak je zelf een mondkapje? 2024, April
Anonim

Archivering is een zeer handige functie voor compacte opslag en transport van bestanden, geleverd door speciaal ontworpen programma's. Door een of meer objecten in een gecomprimeerd archiefbestand in te pakken, kunt u de totale ruimte die ze op de media innemen, verminderen en de verzending via computernetwerken versnellen. De procedure zelf voor het maken van een nieuw archief is helemaal niet moeilijk.

Hoe maak je een nieuw archief aan
Hoe maak je een nieuw archief aan

Noodzakelijk

Archief programma

instructies:

Stap 1

Installeer een archiveringsprogramma als uw besturingssysteem nog niet over zo'n tool beschikt. De meeste moderne computerapplicaties van dit type kunnen met alle populaire archiveringsformaten werken, dus u kunt zowel een programma kiezen dat het ZIP-formaat in de naam vermeldt (https://corel.com) als het RAR-formaat (https:// rarlab.com / download.htm) of 7-zip (https://7-zip.org). Na het downloaden en installeren van een dergelijke applicatie zijn de functies voor inpakken en uitpakken beschikbaar in Windows Verkenner.

Stap 2

Start Verkenner met de sneltoets Win + E of door te dubbelklikken op het pictogram Deze computer op uw bureaublad. Navigeer door de mappenboom aan de linkerkant van het toepassingsvenster naar de map met het bestand dat u in het archief dat u aan het maken bent, wilt plaatsen.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de bestandsnaam en selecteer een van de twee regels die beginnen met de woorden "Toevoegen aan archief" in het pop-upcontextmenu. Als u bijvoorbeeld de WinRAR-archiver heeft geïnstalleerd en het bestand heet MijnBestand.txt, dan ziet een van deze regels er als volgt uit: "Toevoegen aan archief MijnBestand.rar". Selecteer deze regel als u wilt dat de archiver, met de standaardinstellingen, al het werk doet zonder verdere vragen te stellen.

Stap 4

Als u de instellingen wilt beheren of het archief moet een aantal niet-standaard functies hebben (wachtwoord, commentaar, multivolume, andere naam, enz.), selecteer dan de regel "Toevoegen aan archief" in het contextmenu zonder de bestandsnaam te vermelden. In dit geval wordt het archiveringsvenster geopend en hebt u de mogelijkheid om de nodige wijzigingen aan te brengen. Als u klaar bent, klikt u op OK om het verpakkingsproces voor het bestand te starten.

Stap 5

Als u een archief moet maken met een map en alles erin, ga dan op dezelfde manier te werk. Als u meerdere afzonderlijke objecten (bestanden, mappen of beide samen) moet inpakken, is het enige verschil dat u eerst deze objecten moet selecteren en vervolgens het contextmenu moet oproepen met dezelfde archiveringsitems.

Aanbevolen: