Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Achterhalen?
Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Achterhalen?
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, Mei
Anonim

Een videokaart is een apparaat dat wordt gebruikt om de resultaten van het werk van de systeemeenheid op het scherm weer te geven. Om het correct te laten werken, moet u een stuurprogramma installeren - een klein hulpprogramma dat het systeem helpt het apparaat te beheren. Om een stuurprogramma voor een videokaart te vinden, moet u de fabrikant en het model kennen.

Hoe de fabrikant van een videokaart te achterhalen?
Hoe de fabrikant van een videokaart te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Koppel de computer los van de voeding. Koppel de interfacekabel van de monitor los van de connector van de grafische kaart. Verwijder het zijpaneel van de systeemeenheid door de spanschroeven los te draaien. Als u een externe videokaart hebt, verwijdert u deze uit de sleuf door aan de schroef te draaien en de plastic vergrendelingen naar buiten te drukken waarmee de kaart vastzit. In de regel worden het model en de naam van de fabrikant op de videoadapter geschreven.

Stap 2

Als de videokaart is geïntegreerd, zoek dan de naam van het moederbordmodel. Plaats het zijpaneel terug en zet de computer aan. Ga na het opstarten van het systeem naar de website van de fabrikant van het moederbord en bekijk de kenmerken van de videoadapter die erin is geïntegreerd.

Stap 3

U kunt de fabrikant op een andere manier achterhalen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer de optie "Eigenschappen". Ga in het eigenschappenvenster naar het tabblad Hardware en klik op Hardware Manager. Apparaten waarvan het model het systeem niet heeft gedetecteerd, zijn gemarkeerd met gele vraagtekens. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de videoadapter en selecteer de opdracht Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Ga naar het tabblad "Details" in het eigenschappenvenster. Het item "Apparaatinstantiecode" verschijnt in de lijst met eigenschappenvenster en de code verschijnt in het onderste venster, bijvoorbeeld dit:

PCI / VEN_1002 & DEV_9611 & SUBSYS_82EE1043 & REV_00 / 4 & 1FD4D60D & 0 & 2808

Stap 4

Bekijk twee stukjes code voor informatie over het apparaatmodel en de fabrikant:

- VEN (verkoper) - fabrikant, vier cijfers ernaast - fabrikantcode;

- DEV (apparaat) - apparaat, nummers - apparaatcode.

Stap 5

Ga naar de website https://www.pcidatabase.com/vendors.php?sort=name en voer de leverancierscode in het veld "searchvendor" in. In dit voorbeeld is dat 1002. Na het zoeken geeft het programma het resultaat: ATI Technologies Inc. / Geavanceerde Micro Devices, Inc

Stap 6

Als u het adaptermodel wilt weten, klikt u op de naam van de fabrikant en voert u de apparaatcode in het veld "zoekapparaat" in, in dit geval 9611. Zoekresultaat: ATI RADEON 3100 Graphics

Aanbevolen: