Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Achterhalen?
Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Achterhalen?
Video: Op zoek naar de juiste videokaart? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Zodra al het werk aan het berekenen van een driedimensionale afbeelding was overgedragen aan videokaarten, rees meteen de vraag welke videokaart zijn taak sneller en beter uitvoert.

Hoe de prestaties van een videokaart te achterhalen?
Hoe de prestaties van een videokaart te achterhalen?

instructies:

Stap 1

En zodra er behoefte was om de prestaties van een videokaart te meten, verschenen er speciale tests die verschillende 3D-clips lieten zien, het aantal frames per seconde maten en uiteindelijk resultaten gaven in enkele abstracte eenheden. De gebruikers hernoemden de meeteenheden onmiddellijk naar "papegaaien", herinnerend aan de meting van de boa constrictor uit de beroemde cartoon. De tijd is verstreken en de testprogramma's tonen nog steeds video's en geven resultaten in "papegaaien". Een van de meest populaire programma's van dit soort is en blijft 3DMark van Futuremark.

Stap 2

Als uw videokaart DirectX 11 ondersteunt, gebruik dan voor het testen de nieuwste versie van de benchmark van 3DMark 11. 3DMark Vantage is geschikt voor het testen van de prestaties van videokaarten met ondersteuning voor DirectX 10, en als uw videokaart niets hoger weet dan DirectX 9, selecteer vervolgens 3DMark 06 om het te testen. Download gratis versies van deze programma's op de officiële website van de ontwikkelaar https://www.3dmark.com/. Selecteer de knop Gratis basiseditie naast het programma dat je nodig hebt

Stap 3

Voer het installatiebestand uit en volg de instructies. Start na de installatie 3DMark. Druk in de kolom Tests op Selecteren en selecteer alle beschikbare tests. Stel in de kolom Instellingen de resolutie in waarin uw systeem wordt getest, anti-aliasing, enz. Nadat u klaar bent met de installatie, klikt u op de knop 3DMark uitvoeren.

Stap 4

Nu maar wachten tot alle tests zijn geslaagd. Na voltooiing zal het programma u laten zien hoeveel punten uw systeem heeft gescoord. Als u gegevens voor afzonderlijke tests wilt bekijken, klikt u op de knop Details. Het is vermeldenswaard dat 3DMark het hele systeem als geheel test, dus als uw vriend dezelfde videokaart heeft als de uwe, maar een andere processor of een andere hoeveelheid geheugen, dan kunnen zijn resultaten anders zijn dan die van u.

Aanbevolen: