Hoe De Kenmerken Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kenmerken Van Een Videokaart Te Achterhalen?
Hoe De Kenmerken Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kenmerken Van Een Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kenmerken Van Een Videokaart Te Achterhalen?
Video: How to Check Graphics Card Specs on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Er is nu een enorm assortiment aan videokaarten op de markt. Het is de moeite waard om naar de winkel te komen - je ogen rennen meteen omhoog van een groot aantal heldere, gekleurde dozen en onheilspellende videokaarten met geverfde vreselijke koelers en niet minder vreselijke prijzen. En hoe kijk je achter de prijs en ontdek je welke kenmerken ze verbergen?

Hoe de kenmerken van een videokaart te achterhalen?
Hoe de kenmerken van een videokaart te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Als u alleen maar kiest welke videokaart u wilt kopen en de kenmerken ervan wilt weten, dan is de eenvoudigste manier om dit te doen door naar de website van de fabrikant te gaan en het product te kiezen waarin u geïnteresseerd bent. Als u nog geen keuze hebt gemaakt en alleen maar nadenkt over waar u moet stoppen, kunt u het beste naar beoordelingen van verschillende kaarten op internet op gespecialiseerde sites kijken of gewoon een zoekmachine "vergelijking van videokaarten" typen. Daar kunt u aan de hand van grafieken en tabellen gemakkelijk bepalen wat beter en wat slechter is.

Stap 2

Als je al een kaart hebt gekocht en nu wilt weten wat erin zit, dan heb je hiervoor diagnostische programma's nodig, zoals SiSoft Sandra, Aida, Everest of een soortgelijk programma dat in detail kan vertellen wat er aan de andere kant van de kaart staat. de omslag.computer.

Stap 3

Als u de prestaties van een videokaart wilt controleren, moet u kiezen voor verschillende benchmarks en synthetische tests die de videokaart maximaal belasten, alle sappen eruit persen en uiteindelijk het resultaat in de vorm geven van enkele abstracte getallen. Toegegeven, er is vaak een vergelijking met andere populaire kaarten. De meest populaire van deze tests zijn 3DMark, CINEBENCH, AquaMark en vele anderen. Bovendien hebben sommige moderne games ook ingebouwde grafische tests, die u ook kunt gebruiken.

Stap 4

Een ander programma dat je kan vertellen over de kenmerken van een videokaart is RivaTuner. Dit is echter niet zozeer een diagnostisch programma als wel een softwarepakket voor het overklokken van een videokaart, het ontgrendelen van uitgeschakelde blokken in GPU's, koelregeling en nog veel meer. Het is handig voor zowel Nvidia- als ATI-kaarthouders.

Aanbevolen: