Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Bepalen
Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Bepalen

Video: Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Bepalen

Video: Hoe De Fabrikant Van Een Videokaart Te Bepalen
Video: Лекция 1. История видеокарт, введение в OpenCL (Вычисления на видеокартах) 2024, Mei
Anonim

Een videokaart is een van de belangrijkste onderdelen van een computer, zij is verantwoordelijk voor het bouwen en weergeven van een afbeelding op het scherm. Videokaarten zijn ingebouwd in het moederbord of de processor - deze zijn slecht geschikt voor games, maar ze laten je toch volledig met een computer werken. Er zijn ook discrete of standalone videokaarten. Ze zien eruit als een bord, zo groot als de palm van je hand, en zijn geïnstalleerd in een speciale connector op het moederbord.

Hoe de fabrikant van een videokaart te bepalen
Hoe de fabrikant van een videokaart te bepalen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste en meest betrouwbare manier om de fabrikant van de videokaart en het model te bepalen, is door het diagnoseprogramma uit te voeren. Een van die programma's is GPU-Z. Dit is een gespecialiseerd hulpprogramma voor het bepalen van de gedetailleerde kenmerken van een videokaart. Een ander veelgebruikt hulpmiddel is de Everest of AIDA Comprehensive Diagnostic Tool. Deze programma's geven volledige informatie over alle onderdelen van de computer.

Stap 2

Open de pagina van de zoekmachine die voor u handiger is. Voer een verzoek in zoals dit: "Download gpu-z". De beste optie is om het programma-installatieprogramma te downloaden van de officiële website van de ontwikkelaar. Het hulpprogramma is volledig gratis, in tegenstelling tot een uitgebreid programma zoals AIDA of Everest.

Stap 3

Dubbelklik op het gedownloade hulpprogrammabestand. Het programma vereist geen installatie. Als je een versie hebt gedownload die gezipt is, klik dan eerst met de rechtermuisknop op het bestand met het programma en selecteer het menu-item "Uitpakken naar huidige map".

Stap 4

Voer het bestand met de naam gpu-z uit, u zult het programmavenster zien. Let allereerst op het logo in de rechterbovenhoek van het venster. Is het icoontje rood en zie je de letters ATI Radeon, dan heb je een videokaart op basis van een AMD-chip uit de ATI Radeon-familie. Als het pictogram groen is en de inscriptie NVIDIA zegt, betekent dit dat je videokaart tot de GeForce-familie behoort en is gebaseerd op een chip van Nvidia.

Stap 5

Het volgende dat u kunt ontdekken, is het specifieke model van uw videokaart. Helemaal onderaan het programmavenster, aan de linkerkant, ziet u een inscriptie in de regel van de vervolgkeuzelijst. Dit is de volledige naam van de videokaart. Eerst worden de fabrikant en de videoprocessorchip aangegeven. Dan zijn er letters die bepaalde kenmerken van het product aanduiden, de digitale modelcode en het woord Series, bijvoorbeeld ATI Radeon HD 6770 Series. Dit betekent de Radeon 6770 grafische kaart.

Stap 6

Kijk nu eens net onder het logo in het programmavenster. Zoek de regel Subvendor. Daartegenover staat de specifieke fabrikant van uw videokaart, bijvoorbeeld ASUS, of Sapphire, of MSI. Het is mogelijk dat er op dit gebied niets wordt geschreven - dit is een normale situatie, het gebeurt vaak met goedkope videokaarten van weinig bekende fabrikanten. Meestal kan gpu-z nauwkeurig worden geïnstalleerd door de meeste fabrikanten van videokaarten.

Aanbevolen: