Een Item Aan Het Contextmenu Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Item Aan Het Contextmenu Toevoegen
Een Item Aan Het Contextmenu Toevoegen

Video: Een Item Aan Het Contextmenu Toevoegen

Video: Een Item Aan Het Contextmenu Toevoegen
Video: How to add a custom item in the context menu of the windows 10 or 8 or 7 ? 2024, Mei
Anonim

Wanneer u op een computer werkt, moet u vaak hetzelfde soort bewerkingen met bestanden uitvoeren. In dit geval is het erg handig om deze bewerking in het contextmenu van bestanden te hebben. Sommige specifieke items worden onmiddellijk toegevoegd door programma's die op de computer zijn geïnstalleerd. Antivirussen voegen bijvoorbeeld een item "controleren op virussen" toe.

Een item aan het contextmenu toevoegen
Een item aan het contextmenu toevoegen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - FileMenuTools-programma.

instructies:

Stap 1

Sommige items kunnen worden toegevoegd via de instellingen van gespecialiseerde programma's (spelers, afbeeldingen en hulpprogramma's). Het Mail.ru-agentprogramma voegt bijvoorbeeld het item Verzenden via Mail.ru-agent … toe aan het bestandscontextmenu, waarmee u elk bestand naar de computer van uw contactpersoon in de Mail.ru-agent kunt verzenden. De JetAudio-speler voegt na installatie een vervolgkeuzemenu toe, zodat je nauwkeuriger met audio- en videobestanden kunt werken.

Stap 2

Er zijn ook gespecialiseerde programma's die zijn ingebed in de shell van het besturingssysteem. Ze kunnen ook worden gebruikt om verschillende items aan contextmenu's toe te voegen.

Stap 3

Tijdens de installatie maakt het FileMenuTools-programma een extra bestandsmenu-item in het contextmenu van mappen, submappen en bestanden, dat een extra trapsgewijze bestandscontextmenu opent wanneer het wordt geopend. U kunt downloaden van de site www.lopesoft.com. Na het installeren van het programma heeft het item "Extra bestandsmenu" een standaard basisweergave, die al ongeveer 20 extra items bevat

Stap 4

Dankzij de mogelijkheden van het programma kunt u elk van deze items verwijderen en elk nieuw item toevoegen waarin u het volledige pad kunt schrijven, als het een bestand is. U kunt ook een werkmap, een snelkoppeling als het een toepassing is en een opdrachtbeschrijving toevoegen. Met het hulpprogramma kunt u op zijn beurt opdrachten in- en uitschakelen die worden toegevoegd aan het contextmenu van Explorer voor andere toepassingen.

Stap 5

Door wat tijd te besteden aan het leren van dit eenvoudige programma, kunt u in de toekomst veel meer tijd besparen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat voor comfortabeler werken vooraf extra items aan het contextmenu moeten worden toegevoegd.

Aanbevolen: