Hoe Een Virus Van Schijf Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Van Schijf Te Verwijderen
Hoe Een Virus Van Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Van Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Van Schijf Te Verwijderen
Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2024, Mei
Anonim

De prevalentie van computers en laptops, de beschikbaarheid van internet, het gemak van het overbrengen van informatie van computer naar computer met behulp van schijven en flashdrives, de imperfectie van het Windows-besturingssysteem - dit alles leidde tot de opkomst van een ernstig probleem van viruspenetratie.

Hoe een virus van schijf te verwijderen
Hoe een virus van schijf te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als u merkt dat bestanden op de computer verdwijnen, begon de computer met een merkbare vertraging te werken, bij het verbinden met internet begonnen sites veel langzamer te openen, start u programma's die u niet begrijpt, of, omgekeerd, programma's die u niet begrijpt zijn gewend om te gebruiken, start niet, en veel andere manifestaties zeggen dat je virussen op je computer hebt. Er zijn twee opties om ze correct te verwijderen.

De eerste optie is het meest toegankelijk en haalbaar als u een antivirusprogramma op uw computer heeft. Open de interface van uw antivirusprogramma en plaats de C-schijf om te scannen zodat het virus van de schijf wordt verwijderd. Maar als uw antivirusprogramma het niet aankan vanwege de imperfectie van het programma, is een andere optie voldoende.

Stap 2

De tweede optie is moeilijker te implementeren, maar betrouwbaarder. Om dit te doen, downloadt en bewaart u op uw harde schijf, bij voorkeur niet op de C-schijf, het antivirusprogramma (programma) Cureit. Er zijn andere hulpprogramma's van andere fabrikanten, maar voor een onvoorbereide gebruiker is dit het handigst en gemakkelijkst te gebruiken. Voer het opgeslagen bestand uit door de cursor te laten zweven en er 2 keer op te klikken met de muisknop. Het programmavenster wordt geopend, waar u het proces van het controleren van uw computer op virusprogramma's kunt beheren en controleren. U kunt het virus van de schijf verwijderen door eerst de optie "het geïnfecteerde bestand desinfecteren" te selecteren. En alleen als het onmogelijk is om te genezen, kiest u "verwijderen". Als het hulpprogramma veel virussen heeft gevonden, moet u de computerschijven opnieuw controleren.

Stap 3

Na het voltooien van de controle doet u het volgende. Open de Windows-map, dan de System32-map, de Drivers-map en Etc. daarin. Selecteer het Hosts-bestand in deze map zonder de extensie en open het in Kladblok. Verwijder alle vermeldingen in het bestand, laat alleen "127.0.0.1 Localhosts" over en sla de wijzigingen op. Alle wijzigingen in de Windows-map moeten zeer zorgvuldig worden gedaan om het besturingssysteem niet te beschadigen.

Aanbevolen: