Een Blad Hernoemen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Blad Hernoemen In Excel
Een Blad Hernoemen In Excel

Video: Een Blad Hernoemen In Excel

Video: Een Blad Hernoemen In Excel
Video: Werkblad hernoemen in Excel 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office-software biedt gebruikers volop mogelijkheden, en een eenvoudige en intuïtieve interface maakt het werken met de applicaties gemakkelijk en plezierig.

Een blad hernoemen in Excel
Een blad hernoemen in Excel

Excel-functies

De Excel-softwaretoepassing is een krachtig hulpmiddel voor het uitvoeren van verschillende functies: spreadsheets van elke complexiteit maken, gegevens berekenen, functies plotten, wiskundige modellen, werken met databases en andere wiskundige, logische en financiële hulpmiddelen. Een gewone gebruiker hoeft niet alle functies van dit programma te beheersen, maar het zal voor iedereen nuttig zijn om de basisfuncties ervan onder de knie te krijgen. Helaas kan het voor beginners soms moeilijk zijn om bladen aan een boek toe te voegen of de naam ervan te wijzigen.

Hoe bladen in een werkmap te hernoemen

Naast standaardnamen kunnen werkbladen van een werkmap in Excel in elke taal verschillende namen krijgen. Het is niet moeilijk om dit te doen, het programma biedt hiervoor verschillende manieren, je kunt ze allemaal kiezen.

Op het bureaublad in een open boek moet u de muisaanwijzer over de snelkoppeling van het gewenste blad bewegen en dubbelklikken op de linkerknop. Het label verandert van uiterlijk en de gebruiker kan er de vereiste gegevens in invoeren. U kunt geen te grote namen invoeren - hun grootte mag niet groter zijn dan 32 tekens. Om de actie te voltooien, bevestigt u deze door op de knop Enter te klikken.

Een andere mogelijkheid: klik in het open boekvenster met de rechtermuisknop op het label van het gewenste blad met de rechtermuisknop, selecteer "Hernoemen" in het contextmenu en wijzig de naam. Verdere acties zijn vergelijkbaar met die beschreven in de vorige paragraaf.

De meest complexe naamgevingsmethode heeft ook bestaansrecht. Eerst moet je naar het blad gaan dat je wilt hernoemen. Op de werkbalk in het nieuwe bladvenster moet u het menu-item "Home" vinden, het subitem "Cel" selecteren en vervolgens - "Formatteren". Selecteer "Naam wijzigen" in het vervolgkeuzemenu, voer de naam in en bevestig de invoer.

In Microsoft Office 7 en Microsoft Office 10 bevindt het hoofdmenu zich in de rechterbovenhoek van het Excel-bureaublad en is het gestileerd als een Microsoft-pictogram. Soms is het deze omstandigheid die gebruikers misleidt, aangezien dit tabblad in eerdere versies van Microsoft Office anders was ingericht.

Een blad verplaatsen in Excel

Op dezelfde manier kunt u in het programma boekbladen maken, verplaatsen en kopiëren. Om een extra blad te maken, beweegt u de muiscursor over het pictogram naast het paneel waarop de bladen worden weergegeven (de tooltip "Blad maken" verschijnt) en klikt u met de linkermuisknop. Om een blad te verplaatsen, moet u de muisaanwijzer over de snelkoppeling bewegen en, door het horizontaal te verplaatsen, het naar een nieuwe locatie verplaatsen. Om te kopiëren, moet u tegelijkertijd op de Ctrl-toets drukken.

Aanbevolen: