Hoe Maak Je Een Horizontaal Blad In Een Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Horizontaal Blad In Een Word
Hoe Maak Je Een Horizontaal Blad In Een Word

Video: Hoe Maak Je Een Horizontaal Blad In Een Word

Video: Word staande, liggende, staande pagina 2022, December
Anonim

De teksteditor Word, misschien bekend bij elke pc-gebruiker, wordt gebruikt om reeds gemaakte documenten te maken, te bekijken en te bewerken. Bovendien kunt u het gebruiken om afbeeldingen, tabellen en diagrammen in te voegen. De sterke punten van Word liggen in het gebruiksgemak, maar het is gebruikelijk dat beginnende gebruikers vragen hebben bij het werken met werkbalken en opmaak. Een daarvan: hoe maak je een verticaal blad horizontaal?

Hoe maak je een horizontaal blad in een Word
Hoe maak je een horizontaal blad in een Word

instructies:

Stap 1

Bladposities in Word worden liggend en staand genoemd. De eerste gaat uit van een horizontale weergave, de tweede een verticale. Om een ​​blad om te draaien, moet u rekening houden met de eigenaardigheden van Microsoft Word van verschillende versies. Bijvoorbeeld, volgens de site-informatie www.computerhom.ru, als u in Word 2003 werkt, is het algoritme van acties als volgt: "Bestand" - "Pagina-instellingen" - "Velden" - "Landschap" - OK

Stap 2

De bovenstaande stappen veranderen de paginarichting in uw document. Om de vellen in slechts één deel ervan om te draaien, selecteert u ze. Ga vervolgens verder volgens het aangegeven schema, maar nadat u de gewenste oriëntatie op het tabblad "Velden" hebt geselecteerd, geeft u het toepassingspad op "Naar de geselecteerde tekst" - OK.

Stap 3

In teksteditors Microsoft Office Word 2007 (2010) zal het nog eenvoudiger zijn om de oriëntatie van het blad te wijzigen. Selecteer het tabblad Pagina-indeling en vervolgens Oriëntatie in de menubalk. Daarna wordt een venster geopend waarin de optie "Portret" of "Landschap" wordt geselecteerd.

Stap 4

Als je maar een paar alinea's van de pagina nodig hebt om de oriëntatie in Microsoft Office Word 2007 (2010) te wijzigen, wordt de selectie op een apart blad geplaatst. Volg het algoritme: Pagina-indeling (Pagina-indeling) - Pagina-instelling - Marges - Aangepaste marges. Selecteer vervolgens op het tabblad Marges de optie Staand of Liggend. Klik daarna in de lijst "Toepassen" op "Naar de geselecteerde tekst". Houd er rekening mee dat sectie-einden automatisch voor en na het fragment verschijnen. Uw document is mogelijk al opgesplitst in de juiste delen. Selecteer vervolgens de benodigde secties en verander alleen de oriëntatie daarin.

Populair per onderwerp