Hoe Een Excel-blad Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Een Excel-blad Op Te Slaan
Hoe Een Excel-blad Op Te Slaan

Video: Hoe Een Excel-blad Op Te Slaan

Video: Hoe Een Excel-blad Op Te Slaan
Video: 19. Automatisch Opslaan en Automatisch Herstellen in Excel – Excel 2013 2024, April
Anonim

Elk blad in de spreadsheeteditor Microsoft Office Excel bevat een werkgebied voor het maken van spreadsheets. De verzameling bladen vormt een boek, dat in één bestand wordt opgeslagen. Elk bestand kan één tot 255 documentbladen bevatten. Het blad van het boek is een absoluut onafhankelijk onderdeel van het document en stelt u in staat informatie in te voeren, te verwerken en te bewerken, maar desondanks is de mogelijkheid om het blad afzonderlijk van de werkmap op te slaan in Microsoft Excel niet beschikbaar.

Hoe een Excel-blad op te slaan
Hoe een Excel-blad op te slaan

instructies:

Stap 1

Selecteer een werkbladblad in een afzonderlijk document en sla het op als een werkmap, bestaande uit slechts één van dit blad, als u slechts één blad van meerdere wilt opslaan. Om dit te doen, start u de spreadsheet-editor en laadt u daarin een boek met onder andere het blad dat u interesseert. Het dialoogvenster voor het zoeken en openen van een bestand in Microsoft Excel kan worden opgeroepen door de sneltoets ctrl + o, die standaard is voor de overgrote meerderheid van toepassingen.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het tabblad van het blad dat u nodig hebt in de linkerbenedenhoek van het spreadsheetvenster. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Verplaatsen / Kopiëren …" en het programma toont een klein venster met drie bedieningselementen. Selecteer in de bovenste (vervolgkeuzelijst) "nieuw boek". Daarna wordt de lijst met bladen in het onderstaande venster gewist, dus u hoeft er niets in te selecteren. Schakel het selectievakje 'Een kopie maken' in om het originele blad geselecteerd te houden in een apart document in dit boek. Klik vervolgens op de knop "OK" en Microsoft Excel zal een nieuw document maken dat alleen een kopie zal bevatten van het ene blad dat u hebt geselecteerd. Het programma maakt van het nieuwe boekvenster het actieve document.

Stap 3

Sla het nieuw gemaakte boek op. Het dialoogvenster voor het opslaan van het document kan worden opgeroepen door op de sneltoets ctrl + s te drukken of door het juiste item te selecteren in het menu dat wordt geopend door op de grote ronde knop in de linkerbovenhoek van het spreadsheet-editorvenster te klikken.

Aanbevolen: