Een Blad In Een Word Uitvouwen

Inhoudsopgave:

Een Blad In Een Word Uitvouwen
Een Blad In Een Word Uitvouwen

Video: Een Blad In Een Word Uitvouwen

Video: #1 MS Word 365 document met staande en liggende pagina's maken 2022, December
Anonim

Microsoft Word heeft veel handige pagina-instellingen voor zowel lezen als afdrukken. In dit programma kunt u de oriëntatie van pagina's wijzigen van staand naar liggend - in sommige gevallen kan het erg handig zijn om een ​​verticaal blad in een horizontaal blad te veranderen, bijvoorbeeld wanneer u een grote horizontale advertentie wilt afdrukken of een brede spreadsheet wilt plaatsen op het blad. Een horizontaal liggend blad maken in Word is een fluitje van een cent.

Een blad in een Word uitvouwen
Een blad in een Word uitvouwen

instructies:

Stap 1

Klik op het menu Bestand in de linkerbovenhoek van een Microsoft Word-document en selecteer het tabblad Pagina-instelling. Het instellingenvenster wordt geopend, waarin u twee pictogrammen ziet - "Landschapsoriëntatie" en "Portretoriëntatie".

Stap 2

Selecteer het landschapspictogram en klik op OK. U zult zien dat de pagina is gewijzigd en u kunt nu afdrukken op een horizontaal vel. Om de papierrichting weer verticaal te maken, opent u Pagina-instelling opnieuw in het menu Bestand en selecteert u overeenkomstig de verticale richting.

Stap 3

In het pagina-instellingsvenster kunt u optioneel de grootte van de inspringingen, de breedte van het document wijzigen, de grootte van het frame vergroten of verkleinen en andere parameters wijzigen die verband houden met het uiterlijk van uw pagina. De richting blijft behouden wanneer de pagina wordt afgedrukt.

Stap 4

Bovendien kunt u niet alleen de positie van het blad zelf wijzigen, maar ook de richting van de tekst - op een blad met elke richting kunt u, indien u dat wenst, zowel horizontale als verticale tekst schrijven. Gebruik hiervoor de optie Tekstrichting op de werkbalk Tekstvak.

Stap 5

Gebruik de knop Tekstrichting in het menu Tabellen en randen om de richting van tekst in een tabel te wijzigen.

Populair per onderwerp