Hoe Maak Je Een Schijf Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schijf Schoon
Hoe Maak Je Een Schijf Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Schoon
Video: Hoe maak je je C Schijf van Windows schoon 2024, Mei
Anonim

Een schone, droge, zachte, pluisvrije doek is voldoende om het oppervlak van de schijf fysiek te reinigen. Het is raadzaam om het oppervlak af te vegen met bewegingen van het midden naar de randen, en niet rond. Maar om de schijf te verwijderen van de bestanden die erop zijn opgenomen, hebt u extra software nodig. Maar zelfs met het juiste programma kan niet elke cd of dvd worden schoongemaakt.

Hoe maak je een schijf schoon
Hoe maak je een schijf schoon

instructies:

Stap 1

Controleer of de fabricagetechnologie van de schijf is ontworpen om te worden overschreven met de inhoud van de optische schijf. Dit kan worden bepaald door de markering - de letter W moet aanwezig zijn in de naam (bijvoorbeeld dvd-rw, dvd + rw of cd-rw).

Stap 2

Zorg ervoor dat het optische schijfstation dat in uw computer is geïnstalleerd, naar dit type schijf kan schrijven. Een optisch station met alleen cd kan bijvoorbeeld geen dvd wissen. Daarnaast moet de naam van het model ook de letter W bevatten, wat betekent dat het niet alleen afspeelfuncties heeft, maar ook opname.

Stap 3

Plaats de schijf in uw optische drive en start een software voor het branden van cd's/dvd's. Het kan bijvoorbeeld het veel voorkomende Nero Burning ROM-programma zijn. Bij gebruik van Nero is de vereenvoudigde interface - Nero Express - voldoende om de schijf op te schonen. Klik na het starten van dit programma op de verticale knop aan de linkerrand om een paneel te openen met een extra set hulpprogramma-functies. Selecteer in de lijst op het extra paneel het item "Schijf wissen".

Stap 4

Wijzig indien nodig het door het programma gedefinieerde optische schijfapparaat in het veld Selecteer een recorder. Als het doel van het opschonen is om ruimte vrij te maken voor een nieuwe opname, laat dan in de vervolgkeuzelijst onder het opschrift "Selecteer de gebruikte wismethode" de waarde "Snel wissen RW-schijf". Als u de bestanden op de schijf fysiek wilt wissen, selecteert u "De herschrijfbare schijf volledig wissen". Laat de standaardwaarde (Maximum) in het veld Wissnelheid staan.

Stap 5

Klik op de knop "Wissen" en Nero zal de procedure starten, waarbij in een apart venster een rapport wordt weergegeven over hoe het gaat. Als de inhoud niet kan worden gewist omdat de schijf in de vorige sessie is "gefinaliseerd" (de overeenkomstige markering is ingesteld in de opname-instellingen), zal het programma hierover een bericht weergeven en het proces onderbreken.

Aanbevolen: