Hoe Maak Je Een Schijf Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schijf Schoon?
Hoe Maak Je Een Schijf Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Schoon?
Video: Hoe maak je je C Schijf van Windows schoon 2024, April
Anonim

Tijdens de werking van elk type aandrijving verslijten de onderdelen ervan. Dit leidt meestal tot verstopping van de laserkop. De laser is verantwoordelijk voor het lezen van de schijf, dus uw drive begint schijven slecht te lezen. Veel gebruikers van dergelijke schijven proberen niet aan een dergelijk probleem te sleutelen en besluiten niet aan deze techniek te sleutelen. Of ze verkopen ze voor onderdelen, of ze gooien ze volledig weg. Uw schijf kan een tweede leven krijgen en problemen met het lezen van schijven oplossen.

Hoe maak je een schijf schoon?
Hoe maak je een schijf schoon?

Noodzakelijk

Kleine schroevendraaier, schone doek, naald, vaseline

instructies:

Stap 1

Om de oorzaak van het probleem te begrijpen, moet u de fijne kneepjes van de structuur van uw schijf begrijpen. Het laden van een willekeurige schijf in uw drive kan worden gedaan met behulp van een lade die in en uit schuift. Het is een extern onderdeel van uw schijf. Om de interne componenten van uw schijf te achterhalen, moet u deze demonteren. Verwijder de bovenklep. Neem vooral de tijd en onthoud dat het beter is om de demontagesnelheid te vertragen om belangrijke bevestigingsmiddelen niet te verliezen.

Stap 2

Soms is het veel gemakkelijker om het deksel te verwijderen wanneer de lade van uw drive open is. Neem hiervoor een naald of dunne priem en steek deze in het gat op het voorpaneel. Met een discrete knop kunt u de actie van de blokkeerelementen volledig verzwakken.

Stap 3

Na het verwijderen van de schijfkap, verwijdert u eventueel opgehoopt vuil van dit apparaat. Beweeg de lade geleidelijk om toegang te krijgen tot de laserlens.

Stap 4

Gebruik een kleine, zachte borstel om stof van de lens te verwijderen. Let op de laserophanging - deze is erg gevoelig.

Stap 5

Dompel daarna een schone doek in alcohol en veeg alle oppervlakken schoon. Nadat u het vuil van alle oppervlakken heeft verwijderd, moet u uw aandrijfrails insmeren met vaseline.

Stap 6

Zet de aandrijving in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Het wordt aanbevolen om de schijfreinigingsprocedure ten minste eenmaal per jaar uit te voeren.

Aanbevolen: