Een Kolom Vermenigvuldigen In Excel Multiply

Inhoudsopgave:

Een Kolom Vermenigvuldigen In Excel Multiply
Een Kolom Vermenigvuldigen In Excel Multiply

Video: Een Kolom Vermenigvuldigen In Excel Multiply

Video: Een Kolom Vermenigvuldigen In Excel Multiply
Video: Excel: Optellen, Aftrekken, Vermenigvuldigen, Delen 2024, Mei
Anonim

Eenvoudigere bewerkingen van vermenigvuldigen en delen, misschien alleen bewerkingen van optellen en aftrekken. Hetzelfde geldt voor de ingebouwde procedures van de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor - het is gemakkelijk en prettig om de waarden van afzonderlijke cellen en hele kolommen erin te vermenigvuldigen en te verdelen. Tenminste vergeleken met operaties als bijvoorbeeld het combineren van gegevens uit verschillende arrays volgens berekende criteria - dit kan ook zo'n geavanceerde tabeleditor zijn.

Een kolom vermenigvuldigen in Excel multiply
Een kolom vermenigvuldigen in Excel multiply

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Als de waarde in elke cel in een kolom met hetzelfde getal moet worden vermenigvuldigd, gebruik dan een combinatie van kopiëren en een van de speciale plakopties. Om dit te doen, moet u het vermenigvuldigingsnummer in de hulpcel plaatsen - selecteer een vrije cel en voer de gewenste waarde erin in. Kopieer vervolgens die cel van het werkblad.

Stap 2

Selecteer het gewenste celbereik in de kolom die moet worden vermenigvuldigd. Open in de groep "Klembord" met opdrachten op het tabblad "Start" de vervolgkeuzelijst "Plakken" en selecteer "Plakken speciaal". Zoek in het venster met de lijst met opties de regel "Vermenigvuldigen" in het gedeelte "Bewerking" - plaats een vinkje ernaast. Klik op OK en de waarden van alle geselecteerde cellen in de kolom worden het opgegeven aantal keren verhoogd. Verwijder daarna de hulpcel met de vermenigvuldiger.

Stap 3

Als de vermenigvuldigingswaarden voor elke rij in de originele kolom anders zouden moeten zijn, noteer ze dan in de cellen van de hulpkolom. Selecteer en kopieer het vermenigvuldigingsbereik en herhaal vervolgens alle bewerkingen van de tweede stap. U moet ook handelen bij het vermenigvuldigen van de waarden van de cellen van de ene kolom met de waarden van een andere, reeds bestaande kolom, maar u hoeft geen hulpkolom te maken, in te vullen en te verwijderen.

Stap 4

Het is vaak nodig om de waarden van de oorspronkelijke kolom intact te houden en het resultaat van de vermenigvuldiging in een andere kolom van de tabel weer te geven. In dit geval moeten de rijen van de kolom met vermenigvuldigingsresultaten worden ingevuld met eenvoudige formules. Begin met de eerste cel - klik erop met de muis en voer een gelijkteken in. Geef het adres op van de eerste cel die moet worden vermenigvuldigd door erop te klikken en erop te klikken. Voer vervolgens een asterisk in - een vermenigvuldigingsteken.

Stap 5

Je moet een keuze maken: wil je dezelfde vermenigvuldiger voor alle rijen gebruiken, vul deze dan in, maar als je de cellen van de ene rij moet vermenigvuldigen met de overeenkomstige cellen van een andere, klik dan op de gewenste cel met de vermenigvuldiger. Druk daarna op Enter en het resultaat van de vermenigvuldiging wordt weergegeven in de cel met de formule.

Stap 6

Beweeg de muisaanwijzer over de rechterbenedenhoek van de cel die u zojuist hebt gevuld en sleep de zwarte stip naar beneden, waarbij u het aantal rijen selecteert dat gelijk is aan de hoogte van de vermenigvuldigde kolom. Hiermee wordt de formule naar de hele resultaatkolom gekopieerd en is de bewerking voltooid.

Aanbevolen: