Hoe Een Excel-kolom Te Beveiligen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Excel-kolom Te Beveiligen
Hoe Een Excel-kolom Te Beveiligen

Video: Hoe Een Excel-kolom Te Beveiligen

Video: Hoe Een Excel-kolom Te Beveiligen
Video: Excel - Cellen beveiligen 2024, Mei
Anonim

Het is belangrijk om werkdocumenten niet alleen te beschermen tegen industriële spionage, maar ook tegen onbekwame gebruikersacties. MS Excel-spreadsheeteditor biedt gebruikers verschillende beveiligingsmethoden.

Hoe een Excel-kolom te beveiligen
Hoe een Excel-kolom te beveiligen

instructies:

Stap 1

Alle tabelcellen zijn standaard beveiligd. Als u slechts één kolom tegen wijzigingen hoeft te beschermen, drukt u op Ctrl + A op uw toetsenbord om het hele bereik te selecteren. Klik met de rechtermuisknop op een cel om het contextmenu te openen en selecteer de optie "Cellen opmaken". Ga naar het tabblad "Bescherming" en schakel het item "Beveiligde cel" uit.

Stap 2

Vink de kolom aan waarvan u de gegevens wilt beschermen. Roep opnieuw het vervolgkeuzemenu op, ga naar het tabblad "Bescherming" en vink het selectievakje "Beveiligde cel" aan. Nu zijn alleen cellen van deze kolom beveiligd. Om de bescherming in werking te laten treden, moet echter het hele blad worden beschermd.

Stap 3

Selecteer in het menu "Extra" de opdrachten "Beschermen" en "Blad beveiligen". Vink in het gedeelte "Alle gebruikers toestaan …" de vakjes aan voor de acties die op de gegevens kunnen worden uitgevoerd. Als u een wachtwoord invoert in het daarvoor bestemde veld, kunnen alleen de gebruikers aan wie u deze code verstrekt de beveiliging verwijderen

Stap 4

U kunt de toegang tot wijzigingen in gegevens in een bepaald bereik openstellen voor elke deelnemer. Selecteer in het menu "Service" de optie "Beveiliging" en "Wijzigen van bereiken toestaan". Klik in het dialoogvenster op Nieuw. Voer in het veld "Naam" een naam in voor het bereik, in het veld "Cellen" een cellenbereik. Klik op OK om te bevestigen

Stap 5

Om een kolom in MS Excel 2007 te beveiligen, selecteert u het hele bereik met Ctrl + A en selecteert u de opdracht "Cel opmaken" in het vervolgkeuzemenu. Ga naar het tabblad "Bescherming" en schakel het item "Beveiligde cel" uit.

Stap 6

Selecteer de gewenste kolom en plaats een vlag in het selectievakje "Beveiligde cel". Selecteer in het menu "Review" de optie "Blad beschermen"

Stap 7

Als u in Excel 97 Blad beveiligen selecteert in het menu Extra, kunt u alleen de bladinhoud, objecten en scripts beveiligen. Om wijzigingen in de gegevens in de kolom mogelijk te maken, selecteert u de opdracht "Werkmap beveiligen en delen".

Stap 8

Schakel in het dialoogvenster het selectievakje naast Delen met fixes in. Daarna wordt het veld "Wachtwoord" actief. Gebruikers aan wie u dit wachtwoord heeft verstrekt, kunnen wijzigingen aanbrengen.

Aanbevolen: