Hoe Een Kolom In Excel Te Bevriezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kolom In Excel Te Bevriezen
Hoe Een Kolom In Excel Te Bevriezen

Video: Hoe Een Kolom In Excel Te Bevriezen

Video: Hoe Een Kolom In Excel Te Bevriezen
Video: Rijen en kolommen blokkeren of vastzetten in Excel 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met tabelgegevens in Microsoft Office Excel is het vaak nodig om kolom- of rijkoppen op het scherm te zien op elk moment, ongeacht de huidige positie van de pagina. Een bewerking die bepaalde kolommen of rijen in een spreadsheet bevriest, wordt in Microsoft Excel bevriezingsgebieden genoemd.

Hoe een kolom in Excel te bevriezen
Hoe een kolom in Excel te bevriezen

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Start de spreadsheet-editor, open het bestand met de tabel erin en ga naar het gewenste blad van het document.

Stap 2

Als u Microsoft Excel-versies 2007 of 2010 gebruikt en u moet de meest linkse kolom van het huidige blad bevriezen, ga dan onmiddellijk naar het tabblad "Bekijken". Vouw de vervolgkeuzelijst Freeze Areas uit, die in de opdrachtgroep Venster is geplaatst. U hebt de onderste regel van deze lijst nodig - "Bevries de eerste kolom" - klik erop met uw muisaanwijzer of selecteer door op de toets met de letter "d" te drukken.

Stap 3

Als u meer dan alleen de eerste kolom wilt bevriezen, selecteert u de kolom rechts van de laatste kolom van de groep die moet worden hersteld. Klik hiervoor met de linkermuisknop op de kop van deze kolom, d.w.z. de cel boven de bovenste rij, wanneer u eroverheen beweegt, verandert deze van vorm en wordt een zwarte pijl die naar beneden wijst.

Stap 4

Vouw dezelfde lijst met bevriezingsregio's uit op het tabblad Weergave van het spreadsheetmenu, maar selecteer deze keer de bovenste rij - Bevriesregio's. Dit menu-item wordt mogelijk niet weergegeven als er al andere vastgezette gebieden op het blad zijn. In dit geval wordt zijn plaats in de lijst ingenomen door de opdracht "Niet-vastgemaakte gebieden" - selecteer deze eerst en open vervolgens de lijst opnieuw en selecteer het item "Bevriesgebieden" dat op zijn plaats is teruggekeerd.

Stap 5

In de 2003-versie van deze spreadsheet-editor is het menu anders gerangschikt, dus nadat u de kolom naast de vastgezette kolom hebt geselecteerd, opent u het gedeelte "Venster" en selecteert u de regel "Bevriesgebieden". Hier is deze opdracht hetzelfde voor alle vastzetopties.

Stap 6

Als u niet alleen kolommen, maar ook een aantal rijen moet bevriezen, selecteert u de eerste cel van het niet-gefixeerde gebied, d.w.z. het bovenste en meest linkse schuifbare gebied van de tabel. Herhaal vervolgens in Excel 2007 en 2010 de vierde stap en selecteer in Excel 2003 Regio's bevriezen in het gedeelte Venster.

Aanbevolen: