Een Kolom Invoegen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Kolom Invoegen In Excel
Een Kolom Invoegen In Excel

Video: Een Kolom Invoegen In Excel

Video: Een Kolom Invoegen In Excel
Video: Excel rij of kolom invoegen 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Excel-editor is ideaal voor het werken met tabellen, grafieken en formules. Een werkblad in een Excel-werkmap is zelf een kant-en-klare tabel, de gebruiker hoeft deze alleen maar correct op te maken. Als je plotseling een fout hebt gemaakt met het aantal kolommen, kun je ze altijd toevoegen met behulp van de tools van het programma.

Een kolom invoegen in Excel
Een kolom invoegen in Excel

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Office Excel en maak (of open) het gewenste bestand. Gebruik het gedeelte "Lettertype" om de randen van de tabel te markeren. Klik op de cel-cut vierkante miniatuur en kies hoe u uw tabelranden wilt opmaken.

Stap 2

Als u het aantal gewenste kolommen verkeerd heeft berekend, zijn er verschillende manieren om een nieuwe kolom in te voegen. Plaats de muiscursor in de cel links waarvan u een kolom wilt toevoegen. Zoek op het tabblad Start het gedeelte Cellen en klik op de pijl naast Invoegen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Kolommen in blad invoegen". U kunt ook gewoon op de knop "Invoegen" klikken, maar dan moet de hele kolom worden geselecteerd, links daarvan verschijnt een nieuwe kolom.

Stap 3

U kunt ook met de muis een kolom in uw tabel selecteren en er met de rechtermuisknop ergens op klikken. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de tweede opdracht "Plakken". Verwar het niet met de opdracht "Plakken [klembord]", die een speciaal miniatuurpictogram ernaast heeft. Als u meerdere kolommen moet invoegen, selecteert u het aantal kolommen dat u nodig heeft en selecteert u vervolgens de opdracht "Invoegen" - de tabel zal toenemen met het geselecteerde aantal kolommen.

Stap 4

Als u een tabel in Excel hebt gemaakt met het hulpmiddel Tabel op het tabblad Invoegen, worden de opties voor het plaatsen van kolommen op de pagina enigszins uitgebreid. Selecteer een kolom (of een cel uit die kolom) en ga naar het tabblad Start. Vouw het menu-item "Invoegen" uit de sectie "Cellen" uit en selecteer een van de beschikbare acties: het commando "Tabelkolommen aan de linkerkant invoegen" voegt een kolom aan de linkerkant toe, het commando "Tabelkolommen aan de rechterkant invoegen" zal voeg respectievelijk kolommen aan de rechterkant toe. U kunt een bepaald aantal kolommen toevoegen als u eerder het vereiste aantal bestaande kolommen in de tabel hebt geselecteerd.

Aanbevolen: