Hoe Het Windows-register Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows-register Te Openen
Hoe Het Windows-register Te Openen

Video: Hoe Het Windows-register Te Openen

Video: Hoe Het Windows-register Te Openen
Video: How to open Registry Editor in Windows 10 2024, April
Anonim

Een besturingssysteem is een complex mechanisme dat via een interface met de gebruiker communiceert, programma's en apparatuur installeert en de compatibiliteit met apparaten controleert. Dit is geen volledige lijst van wat een besturingssysteem zou moeten kunnen doen in de standaardmodus. Om dergelijke problemen op te lossen, moet u natuurlijk speciale databases maken waarin alle instellingen worden opgeslagen, die indien nodig kunnen worden bewerkt. Daar is het register voor.

Hoe het Windows-register te openen
Hoe het Windows-register te openen

instructies:

Stap 1

Alle instellingen worden hiërarchisch weergegeven in het Windows-register. Bij het installeren van het systeem zelf en aanvullende apparatuur gaan alle vermeldingen hierover naar het register. Als gevolg hiervan groeit het register in de loop van de tijd, en een van de negatieve effecten hiervan is een afname van de systeemprestaties.

Stap 2

Om het register te openen, moet u op het menu "Start" klikken en het item "Uitvoeren" selecteren. U kunt ook de sneltoets "windows + R" gebruiken. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u de opdracht "regedit" moet invoeren. Er wordt een nieuw venster geopend - het registervenster.

Stap 3

Het register moet met uiterste voorzichtigheid worden gebruikt, aangezien elke wijziging van belangrijke systeemparameters het systeem kan doen crashen. Als u een onervaren gebruiker bent, is het beter om te weigeren het register in handmatige modus te gebruiken. Anderzijds kan het juiste gebruik van het register een positief effect hebben op uw systeem. U kunt de broninstellingen verfijnen en schadelijke code vinden en verwijderen.

Stap 4

Na verloop van tijd groeit het register in omvang en wordt het gevuld met onnodige informatie en lege cellen. Dit leidt tot onstabiele werking en "remmen". Daarom kunt u speciale programma's gebruiken voor het opschonen en defragmenteren van het register, wat kan helpen de prestaties van uw computer te verbeteren.

Aanbevolen: