Hoe Het Windows 10-updatecentrum Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows 10-updatecentrum Te Openen
Hoe Het Windows 10-updatecentrum Te Openen

Video: Hoe Het Windows 10-updatecentrum Te Openen

Video: Hoe Het Windows 10-updatecentrum Te Openen
Video: How to Change Windows 10 Update Settings [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Dankzij de fundamenteel opnieuw ontworpen look en feel van Windows 10 Update, zal niet elke gebruiker het nu kunnen vinden. Waar bevindt het Update Center zich en hoe kom ik er in Windows 10?

Hoe het Windows 10-updatecentrum te openen
Hoe het Windows 10-updatecentrum te openen

Een updatecentrum zoeken

Het updatecentrum zelf bevindt zich op het tabblad "Systeeminstellingen". Je vindt dit tabblad via het startmenu. U hoeft alleen maar op start te klikken en het woord "Parameters" in de zoekregel in te voeren. Dit is een soort "Configuratiescherm", maar dan op Windows 10.

In de systeeminstellingen moet u het venster "Update en herstel" vinden. In dit venster zie je direct welke updates er op dit moment al voor de computer beschikbaar zijn. Er kan ook een venster verschijnen waarin wordt voorgesteld om de computer op een bepaald tijdstip van de dag opnieuw op te starten, of dit nu te doen.

Afbeelding
Afbeelding

Het opnieuw opstarten van het apparaat is nodig, zodat de installatie en herinstallatie van alle parameters na de update zonder fouten verloopt en alle gedownloade bestanden zonder schade werken.

Het is raadzaam om zo snel mogelijk opnieuw op te starten bij het werken met het updatecentrum en het bijwerken van het besturingssysteem, zodat de onafhankelijke acties van de computer niet worden verrast. De standaard updatetijd is bijvoorbeeld 3:30 uur. Niet elke gebruiker zal een computer leuk vinden die midden in de nacht plotseling wordt ingeschakeld en vernieuwd. Uiteraard kan desgewenst de pc-updatetijd worden gewijzigd in dag- of lunchtijd.

Om te controleren op updates voor uw besturingssysteem en apparaatstuurprogramma's, klikt u gewoon op de overeenkomstige knop "Controleren op updates". Nadat u erop hebt geklikt, geeft de computer informatie over de beschikbare opties.

Kenmerken van het configureren van het updatecentrum

Het is geen geheim dat Windows 10 zijn gebruikers weinig vrijheid geeft. In het geval van het gebruik van het updatecentrum, is het enige dat beschikbaar is voor de gebruiker een functie genaamd "Geavanceerde opties". Alleen met behulp van aanvullende parameters kan de gebruiker het proces op zijn minst enigszins voor zichzelf aanpassen.

De updatebestanden bevinden zich op extra tabbladen en het systeem zal precies voorstellen hoe de update zal plaatsvinden - automatisch of met een melding over het opnieuw opstarten van de computer.

Afbeelding
Afbeelding

Het standaard selectievakje staat op automatische update, dus u moet dit wijzigen in het item "met melding". Zo weet de gebruiker precies op welke dag en hoe laat de update op de computer zal plaatsvinden.

Vertraging update

Ook in de Windows 10-versie is er een functie "Delay-update", maar deze werkt alleen op de Pro-versie. Met deze functie kan de gebruiker de installatie van nieuwe producten voor zijn apparaat bijna voor onbepaalde tijd uitstellen. Nou ja, of tot het moment waarop de gebruiker klaar is om zijn besturingssysteem samen met stuurprogramma's en software bij te werken.

Aanbevolen: