Een Boek Wissen?

Inhoudsopgave:

Een Boek Wissen?
Een Boek Wissen?

Video: Een Boek Wissen?

Video: Een Boek Wissen?
Video: Hoe dit boek me een betere schrijver maakt 2024, Mei
Anonim

Boeken worden, net als mensen, niet jonger met de jaren. Om een boek in goede staat te houden, vooral als het om een waardevol exemplaar gaat, moet je het goed schoonmaken en beschermen tegen overmatige blootstelling aan zonlicht en vocht.

Een boek wissen?
Een boek wissen?

instructies:

Stap 1

Verwijder stof van het boek met een stofzuiger of een droge katoenen doek. Als u de voorkeur geeft aan de eerste methode om het boek schoon te maken, plaats het dan in een rij met andere boeken zodat de sterke tocht de pagina's niet verstoort. Stofzuig voorzichtig.

Stap 2

Als preventieve maatregel, regelmatig, ongeveer eens in de twee weken, boeken uit de schappen halen, afvegen. Zet vervolgens opzij en veeg de planken af met een vochtige doek. Wacht tot de planken helemaal droog zijn en zet de boeken dan pas terug op hun oorspronkelijke plaats.

Stap 3

Gebruik een strijkijzer om vet van de pagina's van het boek te verwijderen. Deze methode is als volgt. Neem een dikke laag papier (een vel Whatman papier is geschikt) en strijk de pagina met oude vetvlekken er doorheen met een strijkijzer. Neem dan wat benzine en magnesium. Meng ze in gelijke verhoudingen en veeg de vlek voorzichtig af. Neem vervolgens een stuk watten en verwijder eventuele resterende vloeistof van de pagina. Wacht tot de pagina droog is. Dit is de meest bewezen en betrouwbare manier om oude vetvlekken op elk soort papier te verwijderen.

Stap 4

Als er kleine vlekken zijn door het drogen met een strijkijzer, meng dan de baking soda met water zodat je een pap krijgt. Bedek het met een kleurtje op de pagina. Wacht tot het volledig droog is. Blaas de resterende baking soda weg of borstel weg. De bruine vlek zal veel minder opvallen of helemaal verdwijnen.

Stap 5

Gebruik waterstofperoxide om inktvlekken uit het boek te verwijderen. Meng een kleine hoeveelheid peroxide met een paar druppels ammoniak. Neem watten en veeg de pagina voorzichtig schoon. De inktvlekken zullen verdwijnen.

Aanbevolen: