Hoe Maak Je Een Boek Van Een Document

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Boek Van Een Document
Hoe Maak Je Een Boek Van Een Document

Video: Hoe Maak Je Een Boek Van Een Document

Video: Hoe Maak Je Een Boek Van Een Document
Video: hoe maak je een boek 2024, April
Anonim

Met de Microsoft Word-teksteditor kunnen gewone documenten in boekformaat worden afgedrukt. De sjabloon wordt in de terminologie van deze applicatie een "brochure" genoemd. Als je geen kant-en-klaar sjabloon hebt, is het niet moeilijk om zelf de juiste printinstellingen in te stellen.

Hoe maak je een boek van een document
Hoe maak je een boek van een document

Noodzakelijk

Microsoft Word 2007 teksteditor

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document door op CTRL + N te drukken.

Stap 2

Open het pagina-instellingenvenster - klik op het tabblad "Pagina-indeling" op het pictogram met het label "Velden" en selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Aangepaste velden".

Stap 3

Het standaardvenster wordt geopend op het tabblad Velden en elk tabblad is hier onderverdeeld in secties. U moet in degene met de naam "Pagina's", de vervolgkeuzelijst naast het opschrift "meerdere pagina's" openen en het item "Brochure" selecteren. In dit geval wordt een andere vervolgkeuzelijst toegevoegd aan de sectie, ontworpen om het aantal pagina's te beperken. Als u het boek niet in meerdere delen wilt splitsen, laat u de optie "Alles" geselecteerd. Hier kunt u ook de marges vanaf de randen van het vel aanpassen.

Stap 4

Als het papierformaat dat u gaat gebruiken om af te drukken verschilt van A4, ga dan naar het tabblad "Papierformaat" en selecteer het formaat dat u nodig heeft in de bovenste vervolgkeuzelijst.

Stap 5

Vink indien nodig op het tabblad "Papierbron" in het gedeelte "Kop- en voetteksten onderscheiden" het vakje aan voor "even en oneven pagina's". Dit kan nodig zijn zodat bijvoorbeeld paginanummers altijd aan de buitenrand van vellen worden afgedrukt - voor even is de buitenrand de rechterrand, voor oneven - de linkerrand. Als u een vinkje zet in het selectievakje naast het opschrift "eerste pagina", dan staat de koppagina niet op de kop. In de vervolgkeuzelijst van de sectie 'Startsectie' kun je een optie selecteren om de secties van je boek op te maken.

Stap 6

Wanneer u klaar bent met het instellen van de afdrukinstellingen voor het toekomstige boek, klikt u op de knop "OK".

Stap 7

Nadat je je boek met inhoud hebt gevuld, de kop- en voetteksten hebt opgemaakt, enz., hoef je het alleen nog maar te verzenden om af te drukken door op CTRL + P te drukken.

Aanbevolen: