Foto's Corrigeren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Foto's Corrigeren In Photoshop
Foto's Corrigeren In Photoshop

Video: Foto's Corrigeren In Photoshop

Video: Foto's Corrigeren In Photoshop
Video: Как отредактировать передержанную фотографию в Photoshop 2024, Mei
Anonim

U hoeft geen professionele fotograaf te zijn om een foto in Photoshop aan te passen en op te ruimen. Het is voldoende om te weten hoe en waarvoor de basisinstrumenten worden gebruikt.

Foto's corrigeren in Photoshop
Foto's corrigeren in Photoshop

instructies:

Stap 1

De eerste stap is bijsnijden. Het kan, indien vakkundig gebruikt, de perceptie van de compositie van een foto verbeteren. Misschien is er per ongeluk een onnodig object in je frame gevallen, of is de foto iets naar rechts verschoven dan nodig is.

Stap 2

Als u een foto voorbereidt om af te drukken, selecteert u in het bovenste bijsnijdpaneel het formaat waarvan de verhoudingen behouden blijven bij het bijsnijden van de foto (standaard 10 cm * 15 cm).

Stap 3

Maak een nieuwe laag. Photoshop laat je niet werken met de originele achtergrondlaag. Bovendien kan bij een mislukte bewerking de nieuwe laag eenvoudig worden verwijderd, terwijl de foto ongewijzigd blijft.

Stap 4

Werk aan het verbeteren van de kwaliteit van uw foto. De hulpmiddelen in het tabblad "Afbeelding" van het menu helpen u hierbij. Ga naar de categorie "Aanpassingen" en je ziet veel verschillende instellingen. Doorloop ze in fasen en observeer het resultaat. Als u "Automatische correctie" kiest, maakt het programma dit naar eigen goeddunken, maar het resultaat is mogelijk niet bevredigend.

Stap 5

De optie "Niveaus" is hier interessant. Hiermee kunt u de belichting verfijnen en de tonaliteit van de foto egaliseren. Selecteer deze optie en verplaats de schuifregelaars onder het histogram naar de randen. Je zult merken hoe de foto rijker is geworden.

Stap 6

Veel professionele fotografen gebruiken een achtergrondvervagingseffect. Dit is geschikt als de achtergrond geen belangrijke compositorische rol speelt in de foto. Om de achtergrond te vervagen, gebruikt u eerst Gaussiaans vervagen (Filter - Vervagen - Gaussiaans vervagen), toepassen op de hele laag en vervolgens het geschiedenispenseel op de werkbalk gebruiken om het object dat u wilt selecteren te herstellen.

Stap 7

Oneffenheden en oneffenheden kunnen worden gladgestreken met het gereedschap Kloonstempel. Selecteer het en klik terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt op het gebied van de foto dat qua structuur bij u past. Laat de sleutel los en breng de stempel over naar de plaats waar een fout zit. Klik erop met de muis.

Aanbevolen: