Hoe De Uitschakeltijd Te Verkorten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Uitschakeltijd Te Verkorten?
Hoe De Uitschakeltijd Te Verkorten?

Video: Hoe De Uitschakeltijd Te Verkorten?

Video: Hoe De Uitschakeltijd Te Verkorten?
Video: Hoe pas je de tijd van de schermvergrendeling aan? | Samsung u0026 You 2024, Mei
Anonim

Een computer met een pas geïnstalleerd Windows-besturingssysteem werkt snel en goed. Na verloop van tijd neemt de snelheid van laden en afsluiten echter merkbaar af, de prestaties nemen af. Hoe krijg ik mijn computer weer op snelheid?

Hoe de uitschakeltijd te verkorten?
Hoe de uitschakeltijd te verkorten?

instructies:

Stap 1

Terwijl de computer draait, raakt de harde schijf erg gefragmenteerd, wat de prestaties van het systeem vertraagt. Het is noodzakelijk om de harde schijf te defragmenteren, hiervoor opent u: "Start - Alle programma's - Accessoires - Systeemwerkset - Schijfdefragmentatie". Selecteer in het geopende venster de gewenste schijf en klik op de knop "Analyse". Als de schijf moet worden gedefragmenteerd, klikt u op de knop met de bijbehorende inscriptie.

Stap 2

Een van de redenen voor de vertraging in opstart- en afsluittijden is een groot aantal programma's die in de automatische modus worden gestart. Bij het installeren van software voegen veel programma's zichzelf toe aan het opstarten, dus u moet uw opstartmap regelmatig opschonen. De handigste manier om dit te doen is om het Aida64-programma (ook bekend als Everest) te gebruiken. Start het programma, selecteer in het geopende venster "Programma's - Opstarten". Verwijder de vogels uit die programma's die je niet nodig hebt.

Stap 3

U kunt de opstartmap ook opschonen met de ingebouwde Windows-hulpprogramma's. Open: "Start - Uitvoeren", voer het commando msconfig in en klik op "OK". Selecteer in het geopende venster het tabblad Opstarten, verwijder de selectievakjes van onnodige programma's en sla de wijzigingen op.

Stap 4

Oude en foutieve vermeldingen in het systeemregister vertragen Windows aanzienlijk. Bij het installeren en verwijderen van programma's blijven enkele vermeldingen in het register achter, het wordt groter, wat een negatieve invloed heeft op de snelheid van het laden en afsluiten van de computer. U moet het register regelmatig opschonen met de juiste hulpprogramma's en de fouten oplossen. CCleaner is een erg handig programma. Met zijn hulp kunt u niet alleen het systeemregister opschonen, maar ook de opstartmap controleren.

Stap 5

De snelheid van de computer wordt ook beïnvloed door het aantal actieve services. Veel van de betrokken services zijn niet alleen onnodig voor een gewone gebruiker, maar zelfs gevaarlijk - bijvoorbeeld de service voor registerbeheer op afstand. Zoek op internet naar een lijst met services die u kunt uitschakelen. Om uit te schakelen, opent u: "Start - Configuratiescherm - Systeembeheer - Services". Dubbelklik op de service die moet worden uitgeschakeld, klik in het geopende venster op de knop "Stoppen". Selecteer vervolgens de optie Uitgeschakeld in het menu opstartmethode.

Aanbevolen: