Hoe Moederbordstuurprogramma's Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Moederbordstuurprogramma's Te Verwijderen
Hoe Moederbordstuurprogramma's Te Verwijderen

Video: Hoe Moederbordstuurprogramma's Te Verwijderen

Video: Hoe Moederbordstuurprogramma's Te Verwijderen
Video: How To Remove Old Device Drivers From Windows 10 2024, April
Anonim

Direct na het installeren van het besturingssysteem of het aansluiten van nieuwe hardware, moet u voor sommige apparaten de juiste stuurprogramma's installeren. Als u al stuurprogramma's hebt geïnstalleerd die niet compatibel zijn met deze hardware, kunt u deze beter verwijderen.

Hoe moederbordstuurprogramma's te verwijderen
Hoe moederbordstuurprogramma's te verwijderen

Noodzakelijk

beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Als het om een moederbord gaat, is het veel moeilijker om stuurprogramma's ervoor te verwijderen dan voor een afzonderlijk apparaat. Feit is dat er als zodanig geen "moederbordstuurprogramma's" zijn. Dit pakket is een set stuurprogramma's voor elk afzonderlijk element van het moederbord. Open het menu Apparaatbeheer.

Stap 2

Onderzoek de inhoud van het venster dat wordt geopend. Zoek het item "Computer" en vouw het uit. Houd er rekening mee dat u een beheerdersaccount moet gebruiken. Klik met de rechtermuisknop op het item in het menu "Computer" en open de eigenschappen ervan. Ga naar het tabblad "Drivers" en selecteer "Verwijderen".

Stap 3

Als het systeem u niet toestaat deze stuurprogramma's te verwijderen, zoek dan het specifieke defecte apparaat, bijvoorbeeld "USB-controller" of "Audiocontroller". Herhaal het proces van het verwijderen van het stuurprogramma.

Stap 4

Onthoud dat het ten zeerste afgeraden wordt om stuurprogramma's voor belangrijke computerelementen te verwijderen. Als ze niet goed werken, kunt u het stuurprogrammapakket het beste meteen bijwerken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het gewenste apparaat en selecteer "Stuurprogramma's bijwerken". Selecteer nu het item "Automatisch zoeken en installeren van stuurprogramma's".

Stap 5

Als u niet zeker weet welke stuurprogramma's geschikt zijn voor uw hardware, gebruikt u het hulpprogramma. Download de Sam Drivers-database.

Stap 6

Voer RunThis.exe uit en selecteer Driver Install Assistance in een nieuw venster. Wacht terwijl het actieve programma de toestand van uw computer analyseert.

Stap 7

Selecteer nu die stuurprogrammapakketten die moeten worden geïnstalleerd of bijgewerkt. Klik op de knop Geselecteerde stuurprogramma's installeren. Selecteer de optie Stille installatie. Wacht tot het installatieproces van het stuurprogramma is voltooid. Start uw computer opnieuw op en controleer of de hardware goed werkt.

Aanbevolen: