Het Bureaubladscherm Omdraaien

Inhoudsopgave:

Het Bureaubladscherm Omdraaien
Het Bureaubladscherm Omdraaien

Video: Het Bureaubladscherm Omdraaien

Video: Het Bureaubladscherm Omdraaien
Video: Mijn beeld staat op z'n kop 2024, September
Anonim

Standaard is de oriëntatie van het Windows-bureaublad liggend. Soms moet u het scherm echter 90 graden draaien, bijvoorbeeld om lange webpagina's te bekijken of gewoon als een vriendelijke grap. Sneltoetsen of standaardtools voor het besturingssysteem helpen hierbij.

Het bureaubladscherm omdraaien
Het bureaubladscherm omdraaien

instructies:

Stap 1

Fabrikanten van grafische adapters hebben de mogelijkheid geboden om het bureaublad te draaien in de apparaatinstellingen. Als u Windows XP hebt geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw bureaublad en selecteert u Eigenschappen. Klik in het eigenschappenvenster op het tabblad "Parameters" op de knop "Geavanceerd", dit opent het venster met eigenschappen van de monitorverbinding. Ga naar het tabblad met de naam van de grafische kaart die op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 2

Verdere stappen zullen enigszins verschillen, afhankelijk van welke videokaart op uw computer is geïnstalleerd. Als het een geïntegreerde grafische adapter van Intel is, klikt u op de knop Grafische specificaties. Als je 2 monitoren op je computer hebt aangesloten, selecteer dan in het nieuwe venster degene die je nodig hebt en klik op "Opties" in de lijst aan de linkerkant. Selecteer in het gedeelte "Rotatie" de rotatiehoek en bevestig de selectie door op OK te drukken.

Stap 3

Om de ATI Radeon-instellingen te wijzigen, klikt u op de knop ATI Catalyst Control Center en klikt u in het venster Control Center onder Grafische instellingen op Display Manager. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Rotatie" de gewenste waarde.

Stap 4

In Windows 7 zal de procedure iets anders zijn. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteer de optie "Schermresolutie" in het contextmenu. Markeer in het venster "Scherm en schermresolutie" de gewenste monitor, als er 2 zijn, en geef in de vervolgkeuzelijst "Oriëntatie" de gewenste rotatiehoek op.

Stap 5

U kunt het bureaublad in alle versies van Windows draaien met de sneltoetsen Ctrl + Alt + ← of + ↑ / → / ↓. Als u zich zorgen maakt over onbedoeld of opzettelijk gebruik ervan, kunt u deze combinaties blokkeren. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer de items "Grafische opties", "Sneltoetsen", "Uit".

Stap 6

Er is een andere manier om de mogelijkheid om het bureaublad te draaien te blokkeren. Ga naar het instellingenvenster van de videokaart, zoals hierboven beschreven, en verwijder het vinkje bij "Rotatie inschakelen".

Aanbevolen: