Het Scherm Op Een Laptop Of Computer "omdraaien"?

Het Scherm Op Een Laptop Of Computer "omdraaien"?
Het Scherm Op Een Laptop Of Computer "omdraaien"?

Video: Het Scherm Op Een Laptop Of Computer "omdraaien"?

Video: Mijn beeld staat op z'n kop 2022, December
Anonim

Elke gebruiker kan het scherm op een laptop of computer zelfstandig omdraaien. Om de positie van het scherm te wijzigen, kunt u een van de verschillende opties kiezen.

Het scherm op een laptop of computer "omdraaien"?
Het scherm op een laptop of computer "omdraaien"?

De methoden voor het draaien van het scherm zijn als volgt:

- sneltoetsen indrukken;

- via het bedieningspaneel;

- door de chauffeurs te controleren.

Schermrotatie op een laptop met een Intel-chipset

Houd er rekening mee dat de sneltoetsen voor het draaien van het scherm per laptop kunnen verschillen. Voor een apparaat met een Intel-chipset kunt u de volgende sneltoetsen gebruiken:

1. Ctrl + Alt + Pijl-links, wanneer ingedrukt, zal het scherm 90 graden naar links draaien.

2. Ctrl + Alt + Pijl-rechts verplaatst de bovenkant van het scherm 90 graden naar rechts.

3. Ctrl + Alt + Pijl omlaag zal de gebruikelijke schermindeling "op zijn kop" zetten.

4. Ctrl + Alt + Pijl-omhoog helpt om iedereen terug te brengen naar zijn gebruikelijke bureaubladpositie.

Deze combinaties kunnen niet effectief zijn als uw apparaat Nvidia of AMD is. Ook is deze methode niet altijd geschikt in aanwezigheid van "native" stuurprogramma's. U kunt de vooraf ingestelde combinatie van knoppen wijzigen - hiervoor opent u het bedieningspaneel van de bestuurder en selecteert u "Opties". Plaats de muiscursor op het bureaublad en druk op de rechtertoets. Door naar "Grafische opties" te gaan en "sneltoetsen" te kiezen, kunt u de bestaande instellingen wijzigen - vink gewoon het vakje aan.

Schermrotatie bij gebruik van Nvidia-stuurprogramma

Voor videokaarten met de Nvidia-chipset, als u het scherm moet draaien, kunt u het stuurprogramma van het bedieningspaneel gebruiken. Ga naar het paneel, zoek "Display Rotation", ga naar de oriëntatieselectieregel, bevestig de selectie. De positie van het scherm kan staand, liggend of gevouwen zijn.

Het is ook mogelijk om het scherm te draaien via het Windows-configuratiescherm. In de regel wordt deze methode gebruikt als het niet mogelijk was om de eerste twee te gebruiken. Als u bijvoorbeeld in Windows 8 het scherm wilt draaien, moet u het configuratiescherm openen en vervolgens achtereenvolgens Scherm - Instellingen configureren - Oriëntatie selecteren. Selecteer de juiste optie in het vervolgkeuzemenu en bevestig deze.

Populair per onderwerp