Penselen Omdraaien In Photoshop

Inhoudsopgave:

Penselen Omdraaien In Photoshop
Penselen Omdraaien In Photoshop

Video: Penselen Omdraaien In Photoshop

Video: Penselen Omdraaien In Photoshop
Video: Урок Photoshop Cs6 : "Сказочный цвет за 5 простых шагов" - обработка Photoshop обучение 2023, Maart
Anonim

Adobe Photoshop heeft hulpmiddelen waarmee u een afbeelding op een laag kunt omdraaien of anderszins kunt wijzigen, inclusief een afbeelding die is getekend met het penseel. Deze methode is echter niet altijd handig en in de grafische editor zijn er manieren om de contouren van de penselen om te draaien of anderszins te transformeren, zelfs voordat ze worden gebruikt.

Penselen omdraaien in Photoshop
Penselen omdraaien in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Photoshop en maak een nieuw document door de bovenste regel (Nieuw) in het menu Bestand te selecteren of door de sneltoetsen CTRL + N te gebruiken.

Stap 2

Schakel het gereedschap Vullen in door op het bijbehorende pictogram in de werkbalk te klikken of door simpelweg op de toets G te drukken. U moet met dit gereedschap een achtergrond maken om de contouren van de penselen waarmee u gaat werken beter te kunnen zien.

Stap 3

Kies de kleur die het beste bij je past als achtergrond en klik tot nu toe op de enige documentlaag.

Stap 4

Maak een nieuwe laag waar de penseeltekening wordt geplaatst. Dit kan door op de sneltoets CTRL + SHIFT + N te drukken of door op het bijbehorende pictogram in het lagenpalet te klikken.

Stap 5

Verander de kleur naar degene die je het penseel wilt schilderen en druk op F5 op je toetsenbord - dit zal het "palet van penselen" starten. Hetzelfde kan worden gedaan door het gedeelte "Venster" in het menu van de grafische editor te openen en het item "Borstels" te selecteren.

Stap 6

Klik op de rij Penseelpuntvorm in het palet Penselen. Het bevindt zich aan de linkerkant, net onder het label "Borstelsets". Hierdoor wordt het extra gebied zichtbaar, met hulpmiddelen voor subtielere penseelinstellingen.

Stap 7

Schakel het selectievakje Y omdraaien in en de penseelomtrek zal omdraaien. Daarna kunt u werken met een omgekeerde borstel.

Stap 8

Naast verticale reflectie, kunt u hier de borstel ook in een horizontaal vlak spiegelen (checkbox "Flip X") of roteren met een opgegeven hoek (veld "Angle"). Bovendien kunt u de verhoudingen van de borstel wijzigen - integendeel meer langwerpig of afgeplat maken. Hiervoor is het veld "Formulier" bedoeld.

Stap 9

Als je de verticale reflectie van dit penseel niet elke keer wilt in- en uitschakelen, maak dan een nieuw penseel met een omgekeerd pad. Maak hiervoor eerst een brushprint op een transparante laag.

Stap 10

Open de sectie "Bewerken" in het menu en selecteer de regel "Penseel definiëren".

Stap 11

Voer een naam in voor het omgekeerde penseel en klik op OK. Daarna verschijnt het in het penseelpalet en kunt u het gebruiken.

Populair per onderwerp