Een Afbeelding Omdraaien Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Omdraaien Op Een Laptop
Een Afbeelding Omdraaien Op Een Laptop

Video: Een Afbeelding Omdraaien Op Een Laptop

Video: Een Afbeelding Omdraaien Op Een Laptop
Video: ict draaien, spiegelen en kleur aanpassen van een afbeelding 2024, Mei
Anonim

Als je op een laptop werkt, kun je het beeld op het scherm naar wens aanpassen, bijvoorbeeld 180 graden draaien. Verschillende versies van het besturingssysteem dat op de laptop is geïnstalleerd, bieden hun eigen manieren om de weergaveoriëntatie te wijzigen.

Een afbeelding omdraaien op een laptop
Een afbeelding omdraaien op een laptop

instructies:

Stap 1

Kijk welk besturingssysteem op de laptop is geïnstalleerd. Als het Windows Vista of Windows 7 is, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad, in een gebied zonder vensters en snelkoppelingen, en opent u het contextmenu, waar u onderaan een subitem "Schermresolutie" ziet. Selecteer het en het dialoogvenster met weergave-instellingen wordt geopend.

Stap 2

Klik op het label "Oriëntatie" en selecteer de juiste optie voor schermrotatie in de vervolgkeuzelijst. Er zijn vier mogelijke manieren om het scherm te draaien. Selecteer de gewenste optie en druk op de "OK"-toets.

Stap 3

Gebruik een nog kortere manier om het schermbeeld in deze besturingssystemen te draaien. Om dit te doen, in hetzelfde contextmenu dat wordt geopend door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken, beweegt u de cursor over het gebied "Grafische instellingen". Selecteer de subsectie "Rotatie" in het menu. Dit geeft u ook toegang tot vier opties voor het aanpassen van de oriëntatie van het schermbeeld. Selecteer degene die je wilt.

Stap 4

Stel de schermoriëntatie in Windows XP in. De manier om de afbeelding in dit geval te roteren, is afhankelijk van het model van de geïnstalleerde videokaart. Als de fabrikant NVIDIA is en u met de rechtermuisknop op het bureaublad in het vervolgkeuzemenu klikt, ziet u het subitem NVIDIA-configuratiescherm. Selecteer het en klik in het paneel dat wordt geopend in de lijst met taken aan de linkerkant op de waarde "Weergaverotatie". Dit geeft u toegang tot vier standaard oriëntatie-opties. Selecteer het juiste item en sluit het NVIDIA-paneel.

Aanbevolen: