Hoe Installeer Ik Linux Op Een Windows-computer

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Linux Op Een Windows-computer
Hoe Installeer Ik Linux Op Een Windows-computer

Video: Hoe Installeer Ik Linux Op Een Windows-computer

Video: Hoe Installeer Ik Linux Op Een Windows-computer
Video: How to Install Linux Terminal on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Ondanks de vele voordelen van besturingssystemen uit de Windows-familie, denken steeds meer gebruikers erover om over te stappen op Linux. De belangrijkste redenen zijn de gratis distributie van distributies van dit besturingssysteem en de hoge betrouwbaarheid ervan.

Hoe installeer ik Linux op een Windows-computer
Hoe installeer ik Linux op een Windows-computer

Noodzakelijk

ruimte op de harde schijf; - Acronis Disk Director-programma; - Linux-distributiekit

instructies:

Stap 1

Om geen problemen te hebben met het laden van besturingssystemen, wordt eerst Windows op de computer geïnstalleerd en pas daarna Linux. Als je twee of meer harde schijven op je computer hebt, moet Linux worden geïnstalleerd op een niet-Windows-schijf - dat wil zeggen op een gratis schijf. In een situatie waarin er slechts één schijf is, is het noodzakelijk om deze in verschillende partities te splitsen.

Stap 2

Gebruik Acronis Disk Director om de schijf te partitioneren. Het is beter om de versie te kiezen die vanaf de cd draait, in plaats van onder Windows. Bij het partitioneren van een schijf met dit programma worden alle beschikbare gegevens, inclusief Windows-bestanden, standaard opgeslagen op schijf C. Onder Linux wordt aanbevolen om ten minste 20-30 GB schijfruimte toe te wijzen.

Stap 3

Wanneer het programma de oorspronkelijke schijf C in twee nieuwe splitst - bijvoorbeeld, C en D, moet schijf D worden verwijderd, dan blijft er niet-toegewezen schijfruimte over. Hierop ga je Linux installeren.

Stap 4

Plaats de Linux-distributie in het dvd-station, selecteer uit het menu - meestal de F12-knop - start vanaf cd. Starten vanaf cd kan indien nodig in de BIOS worden ingesteld, maar vergeet dan niet de boot van de harde schijf terug te zetten.

Stap 5

De meeste Linux-distributies starten grafisch op. U wordt gevraagd om een land, taal, tijdzone te selecteren, en dan is er een belangrijk punt - het systeem zal u aanbieden om een installatieoptie te kiezen. Selecteer de optie om te installeren op niet-toegewezen schijfruimte, het installatieprogramma zal het zelf in de benodigde partities splitsen. Voor een eerste kennismaking met Linux is dit de beste optie. Later, nadat u dit besturingssysteem beter hebt leren kennen, kunt u de schijf op de handigste manier handmatig partitioneren.

Stap 6

Nadat de installatieoptie is gekozen, zal het systeem de benodigde partities in de niet-toegewezen ruimte maken en u vragen een grafische shell te kiezen, meestal KDE of Gnome, en de benodigde programma's. De nieuwste versies van Ubuntu hebben Unity in plaats van Gnome. Je kunt twee shells tegelijk kiezen, hierdoor kun je gemakkelijk degene selecteren die je nodig hebt wanneer je je computer opstart.

Stap 7

Nadat u de distributiebestanden hebt gekopieerd, wordt u mogelijk gevraagd een bootloader te kiezen, meestal Grub. Nadat de installatie is voltooid, verwijdert u de cd uit het station en start u uw computer opnieuw op.

Stap 8

Direct na het opnieuw opstarten ziet u een menu waarin Linux en Windows aanwezig zullen zijn, u kunt elk besturingssysteem kiezen. Linux start standaard op, maar deze volgorde kan worden gewijzigd in de nieuwe OS-instellingen.

Aanbevolen: