Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook Via Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook Via Een USB-flashstation
Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook Via Een USB-flashstation

Video: Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook Via Een USB-flashstation

Video: Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook Via Een USB-flashstation
Video: Boot lenovo thinkpad from USB 2024, Mei
Anonim

De kwestie van het installeren van een nieuw besturingssysteem op een netbook is zeer relevant. Immers, in de regel levert Microsoft Windows van verschillende versies alleen op een opstartbare schijf, maar het diskettestation is niet aanwezig in het ontwerp van netbooks - er zijn alleen USB-poorten. Daarom is de eenvoudigste manier om een besturingssysteem op een netbook te installeren vanaf een gewone flashdrive.

Hoe installeer ik Windows voor een netbook via een USB-flashstation
Hoe installeer ik Windows voor een netbook via een USB-flashstation

Helaas leveren fabrikanten van besturingssystemen momenteel geen USB-stuurprogramma's voor installatie, dus de gebruiker zal zelf zo'n USB-flashstation moeten maken. Dit is echter niet moeilijk.

Met behulp van de methode die in het artikel wordt beschreven, kunt u verschillende versies van Windows op een netbook installeren: XP, Vista, 7, 8. Hiervoor heeft u een flashstation nodig met een geheugencapaciteit van meer dan 1 gigabyte, een afbeeldingsbestand van het vereiste besturingssysteem (de extensie van dergelijke bestanden is.iso) en het UltraISO-hulpprogramma (een link naar een gratis download van het hulpprogramma is bij het artikel gevoegd).

Een opstartbare USB-flashdrive maken

1. Download het UltraISO-hulpprogramma van de officiële website van ontwikkelaars, installeer en open het.

2. Open het tabblad "Boot" -> "Brand schijfkopie".

3. Selecteer in het venster dat verschijnt het USB-station dat moet worden geïnstalleerd, selecteer vervolgens het afbeeldingsbestand met het besturingssysteem en zorg ervoor dat de USB-HDD + opnamemethode is ingesteld.

4. Klik op de knop "Branden" en wacht op het einde van het proces.

Hoe te installeren op een netbook via Deze computer

Het opstartbare USB-station is dus klaar. Als de bestanden en programma's die u nodig had op de netbook stonden, maak dan een back-up. Hoewel meestal na het voltooien van de installatie van een nieuw besturingssysteem alle oude bestanden worden opgeslagen in de Windows. Old-directory op de C-schijf, is het toch beter om veilig te zijn.

1. Plaats de installatie-USB-stick in de netbook.

2. Open het gedeelte Deze computer en ga naar de installatie-flashdrive.

3. Voer het bestand Setup.exe uit in de hoofdmap van de flashdrive.

4. Selecteer in het venster dat verschijnt de Windows-installatie.

5. Daarna begint de standaardinstallatie van het besturingssysteem. Volg de instructies op het scherm en wacht tot het installatieproces is voltooid. Tijdens de installatie kan uw computer meerdere keren opnieuw opstarten. Zodra u bij het opstarten de afbeelding met het nieuwe Windows-logo ziet, betekent dit dat de installatie in principe succesvol is afgerond.

Het nadeel van deze installatiemethode is dat u de schijf waarop de oude versie van het besturingssysteem draait niet kunt formatteren. Als deze optie niet bij u past, gebruikt u de volgende methode.

Hoe te installeren op een netbook via BIOS

Maak net als bij de vorige methode een back-up van uw gegevens voordat u doorgaat met de installatie.

1. Steek de installatie-USB-stick in de netbook.

2. Start uw computer opnieuw op en voer het BIOS in.

Om het BIOS te openen, moet u op de DEL-knop op uw toetsenbord drukken wanneer u uw computer opstart, wanneer de eerste grafische afbeeldingen op het scherm verschijnen, totdat het instellingenscherm verschijnt. Dit is het BIOS.

3. Als het BIOS een blauwe achtergrond heeft, zoek dan het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies aan de linkerkant, gebruik de pijlen op het toetsenbord om de aanwijzer te verplaatsen en druk op Enter. Er verschijnt een venster met de opstartopties voor uw computer. Plaats het eerste opstartapparaat - USB-HDD, het tweede opstartapparaat - cd-rom, het derde opstartapparaat - harde schijf of HDD-0.

4. Als het BIOS een grijze achtergrond heeft, gaat u naar het tabblad Opstarten, gebruikt u de toetsenbordpijlen om de aanwijzer naar Boot Device Priority te verplaatsen en drukt u op Enter. De volgorde voor het opstarten van apparaten op de computer wordt weergegeven. Wijzig de volgorde zodat USB de eerste in de lijst is, de cd / dvd-schijf de tweede, de harde schijf de derde.

5. Druk na het instellen van de gewenste volgorde op F10 en Enter.

In dit stadium stelt de lezer de opstartvolgorde in waarin eerst de flashdrive wordt geladen, dan de diskettedrive en pas daarna de harde schijf. In de toekomst is het niet nodig om deze bestelling terug te brengen naar de vorige staat.

6. Daarna zal de computer opnieuw opstarten, waarna het bericht Druk op een toets om op te starten vanaf cd of dvd op het scherm verschijnt. De lezer moet op een willekeurige knop drukken en de nieuwe versie van "Windows" van de eerder geplaatste USB-stick zal worden geïnstalleerd.

7. Volg de instructies van Windows Installer die op het scherm verschijnen en wacht tot het installatieproces is voltooid. Tijdens de installatie kan uw computer meerdere keren opnieuw opstarten. Zodra u bij het opstarten de afbeelding met het nieuwe Windows-logo ziet, betekent dit dat de installatie in principe succesvol is afgerond.

Aanbevolen: